Expo: Anders is nog niet zo gek

Deze expo stimuleert de leerlingen om kritisch na te denken over ons consumptiegedrag en is tevens een inspiratiebron voor hoe het ook anders kan. 

 

 

Expo Anders is nog niet zo gek

We tonen het verschil tussen hernieuwbare en niet-hernieuwbare grondstoffen en dagen de leerling uit om na te denken over alternatieve grondstoffen. Tenslotte leren we dat ons economisch model ook anders kan door mee te gaan in het idee van een circulaire economie.  

SDG 12

SDG 12 is een inspiratiebron voor de Expo. SDG 12 of Sustainable Development Goal, vertaald als duurzame ontwikkelingsdoelstelling, is een richtlijn voor verantwoorde consumptie en productie.

Het is één van de 17 doelen van de Verenigde Naties die dienen als leidraad voor een duurzame en leefbare wereld. Ze zijn belangrijk voor alle landen ter wereld, ook bij ons is er nog veel werk aan de winkel!

Meer informatie over de verschillende SDGs vind je hier

Praktisch

De expo is gratis en kan bezocht worden voor of na een activiteit in het PIME of gewoon als je tijd hebt om langs te komen. Reserveren is niet nodig maar geef een seintje als je wil langskomen.