Bestuurspraktijk en basisopleidingen

De belangrijkste wetgeving, het breder kader van een lokaal bestuur, de maatschappelijke context waarin je werkt,… Dat staat centraal in onze basisopleidingen en in de bestuurspraktijk. Daarmee vormen we krachtige medewerkers die naast hun taakexpertise mee kunnen nadenken over organisatiedoelen en die vertalen naar hun dienst.

Bestuurspraktijk

De bestuurspraktijk is een tweejarig traject. Om de twee weken is er een lesdag, waarop je je verdiept in de belangrijkste opdrachten en wetgeving van een lokaal bestuur. Je legt steeds de link met je eigen organisatie, vanuit je eigen functie en met de andere deelnemers ga je deel uitmaken van een collegiaal netwerk. Een stevige investering van jezelf en je bestuur maar voor iedereen een enorme meerwaarde voor de rest van je loopbaan!

"De leerstof was leerrijk, relevant en interessant en werd bovendien op een zeer aangename manier overgedragen door de lesgevers. Naast deze boeiende kennisverrijking leerde ik ook fijne mensen kennen waardoor ik een netwerk opbouwde voor de toekomst." Ann De Kock - medewerkster financiële dienst gemeentebestuur Schelle

In 2018 is er geen 1ste jaar gestart. Kalender 2de jaar: Bestuurspraktijk 2018-2019_T.pdf.