Woordvoerderschap & mediarelaties - in samenwerking met Kortom

Organisator
Inovant
???module.educationItem.label.themes???
Datum/uur
  • dinsdag 22 oktober 2019 van 09.30 uur tot 16.30 uur

Steeds meer wordt van organisaties verwacht dat ze transparant werken en communiceren. Een professionele communicatie via sociale media of met journalisten is daarbij cruciaal. Er zijn niet enkel méér woordvoerders en mediaconsulenten, ze worden ook echte reputatiemanagers die interne en externe communicatieprocessen in goede banen leiden.

Inhoud

Woordvoerderschap en mediarelaties beheren wordt een vak apart. Tijdens deze opleiding put Sara Vercauteren uit haar ruime ervaring en uit vele gesprekken met andere woordvoerders. Ze bespreekt met jou de knepen van het vak, de interne processen en de geheimen van de unieke relatie met journalisten zodat je als communicatieprofessional het verschil kan maken.

Je ontvangt tijdens deze opleiding ook een exemplaar van het boek ‘Geen commentaar’: een onmisbaar naslagwerk voor woordvoerders (in spe) en voor organisaties die hulp zoeken bij het uitbouwen van een professionele perscommunicatie.

Begeleider: Sara Vercauteren heeft 15 jaar ervaring als woordvoerster. Eerst in de politiek, en nu bij Medialaan, waar ze ook voorzitter is van het crisiscommunicatieteam en lid van het senior management. Daarnaast doceert ze aan Thomas More hogeschool Mechelen aan studenten Woordvoering.

Prijs:

Kortom-leden: 220 euro (incl. btw)
Niet-leden: 280 euro (incl. btw)
Nog geen lid, maar wel geïnteresseerd in ons lidmaatschap? Bekijk hier snel jouw voordelen!

Inbegrepen in de deelnameprijs: documentatie, drank en broodjeslunch.

Doelgroep

Deze opleiding richt zich tot woordvoerders en mediaconsulenten met weinig of veel ervaring die minstens halftijds werken aan de woordvoering of mediarelaties van hun organisatie.

Bijkomende informatie

Inschrijven bij Kortom via deze link. Graag vóór 14 oktober 2019.

Na je inschrijving krijg je automatisch een bevestiging. De bevestigingsmail met praktische informatie ontvang je één week voor de opleiding. Deelnemers kunnen kosteloos annuleren tot een week voor de cursus. Annuleer je na deze datum, ben je het volledige bedrag verschuldigd. Een collega mag uiteraard in jouw plaats deelnemen.

Leerdoelstellingen

Na deze opleiding:

  • weet je welke rol je kan opnemen als woordvoerder van je organisatie
  • kan je een duurzame relatie opbouwen met de pers
  • ken je talrijke praktijkvoorbeelden als inspiratie bij je job

Locatie

Inovant - Coveliersgebouw, Boomgaardstraat 22, 2600 Berchem (Antwerpen)

Contactpersoon

Sandy Bal
sandy.bal@provincieantwerpen.be
03 240 55 05

Volgende van de detaillijst