Over ons

foto team Inovant

Team

Het team van Inovant bestaat uit 8 medewerkers. Allen willen we lokale besturen ondersteunen, inspireren en adviseren bij de meest diverse leer- en ondersteuningsvragen.

Samen geven we vorm aan een open huis waar je als lokale collega steeds terecht kan.

Kortom, wees welkom!

Wie zijn die 8?

Ilse is de administratieve duizendpoot en het eerste aanspreekpunt van Inovant. Met vragen over inschrijvingen en facturen kun je steeds bij haar terecht.

Valerie, Sandy en Lies zijn de opleidingsconsulenten. Zij identificeren leernoden en vertalen deze in een aanbod. Zij staan steeds paraat om voor deelnemers en begeleiders een optimale leeromgeving te creëren. Bij hen kan je ook steeds terecht met vragen rond maatwerk.

Jan is bij Inovant de specialist op het vlak van didactiek. Hij ondersteunt begeleiders bij het ontwikkelen en bijschaven van leertrajecten. Hij is steeds op zoek naar de juiste leervorm en is niet bang om daarbij out of the box te denken.  

Barbara gaat graag de dialoog aan om nieuwe partnerschappen op te zetten. Ze coördineert het opleidingsaanbod en geeft vorm aan de communicatie van Inovant.

Hanne coördineert als directeur de werking van Inovant en gaat steeds op zoek naar kansen om de dienstverlening te verbeteren.

Ching Wan is de boekhoudster. 1 dag per week vervolledigt zij het Inovant-team. De andere dagen ondersteunt zij andere provinciale collega’s.

Opdracht

Een sterk bestuur begint bij sterke medewerkers:  medewerkers die mee zijn met de actuele ontwikkelingen, die samenwerken in een sterk team en aangestuurd worden door een krachtige leidinggevende. Inovant ondersteunt lokale besturen in de provincie Antwerpen op het vlak van leren en ontwikkelen. Want competente medewerkers zijn de sleutel tot een krachtig lokaal beleid.

Door een divers aanbod aan leerinitiatieven geven we jou en je organisatie de expertise én de goesting om de toekomst vol vuur aan te vatten.

Aanpak

Een opleiding van Inovant herken je makkelijk:

  • Leren van en met elkaar: we benutten maximaal de kennis en ervaring van de begeleiders en de deelnemers en gaan samen actief aan de slag.
  • Praktijk centraal: niet alleen theoretische concepten, maar ook concrete tips waarmee je meteen aan de slag kan.
  • Verankering: door leermomenten op te nemen in een traject, vergroten we het leereffect. Dat doen we met eenvoudige acties voor, tijdens en na.
  • Op maat: lokale ambtenaren zijn onze unieke klant. Daarom kunnen we onze opleidingen volledig vertalen naar de lokale overheidscontext. Zo is zelfs ons open aanbod altijd op maat van lokale besturen.
  • Begeleiders uit de praktijk: zij begrijpen de complexiteit van de werkcontext en nemen deze in alle voorbeelden en oefeningen mee.
  • Methodische diversiteit: we kiezen leervormen die zoveel mogelijk effect genereren. Een webinar, een getuigenis, een collegagroep, een klassieke opleiding of een vaardigheidstraining?