Groene sleutel

publish date
20.12.2016

Wij hebben dit jaar opnieuw een Groene Sleutel gekregen! Het internationale eco- label voor toerisme en recreatie is een erkenning voor de extra inspanningen die we hebben geleverd om bijvoorbeeld water en energie te sparen. Bond Beter Leefmilieu en Toerisme Vlaanderen reiken dit label voor het elfde jaar uit. Een mooie beloning voor ons harde werk.

De afgelopen jaren zijn er veel inspanningen gedaan om de groepen die bij ons verblijven een kwalitatieve én milieuvriendelijke accommodatie te garanderen.

Door het uitvoeren van een bosbeheerplan willen we garant staan voor een duurzaam bosbeheer; op die manier wordt de fauna en flora op ons domein een handje geholpen.
Om optimaal te kunnen genieten van het bosdomein werd er in 2016 een nieuw wandelpad aangelegd.

Het voorzien van watersparend sanitair was een ingreep om te zorgen dat er zorgvuldig omgesprongen wordt met water, zonder toegevingen op vlak van het comfort van onze gasten.

Dankzij de plaatsing van zonnepanelen, in combinatie met de installatie van energiezuinige verlichting, kunnen we voor een groot deel zelf voorzien in onze energiebehoeften.

In 2018, 2020 en 2022 wordt het gebouw voorzien van bijkomende isolatielaag en nieuwe ramen met dubbelglas, kortom een project dat ervoor zal zorgen dat het Vormingscentrum Malle tot één van de “groenste” verblijfscentra in Vlaanderen blijft behoren.