Brand

Rookmelders kopen

Onze voorraad rookmelders is volledig uitverkocht. Ben je op zoek naar een rookmelder, ga dan eens langs bij een doe-het-zelf zaak, daar vind je een uitgebreid aanbod. Je kunt ook rookmelders bestellen via de webshop van de Stichting Brandwonden.

Garantie en dienst na verkoop

Op onze rookmelders die je aankocht tussen 2010 en 2015 krijg je - naast de 2 jaar wettelijke garantie - een verlengde garantie van 10 jaar. Het maakt hierbij niet uit of je de rookmelder kocht via de webshop, op de rookmelderdagen of aan het loket. 

De garantieperiode is 10 jaar vanaf de aankoopdatum. Als je rookmelder defect is gedurende deze periode, krijg je een nieuwe (indien garantie) met de resterende garantietermijn. Bijvoorbeeld, is de rookmelder stuk na 7 jaar (en hij valt onder garantie), krijg je een nieuwe rookmelder met de resterende termijn van 3 jaar. 

Voorwaarden

Een beroep doen op de garantie kan enkel op vertoon van je aankoopbewijs. Hieronder lees je de werkwijze.

Werkwijze

Problemen met je rookmelder? We trachten zo snel mogelijk een oplossing te vinden en je vragen te beantwoorden. Hoe je te werk gaat, hangt af van waar je je rookmelder(s) hebt gekocht:

  • Via de webshop Veilig Wonen. Mail in dat geval naar klantenservice@veiligwonen.com met een beschrijving van het probleem. In de algemene voorwaarden van onze partner vind je informatie over leveringsvoorwaarden en omruiling. Je kunt het document hieronder downloaden.
  • Bij je gemeente. Bied je aan bij het gemeenteloket met een aankoopbewijs en je rookmelder(s).
  • Aan het onthaal van het PVI; bied je aan bij het loket met je aankoopbewijs en je rookmelder(s). Neem best vooraf telefonisch contact op, zo ben je zeker dat er een rookmelder op voorraad is wanneer je langskomt. Opgelet: het PVI is verhuisd. Je vindt ons in het Coveliersgebouw, Boomgaardstraat 22, 2600 Berchem. Hoe je daar geraakt, lees je op onze bereikbaarheidsfiche.

Wat valt wel, en wat valt niet onder de garantie?

De garantie dekt gebreken die het gevolg zijn van constructie- of materiaalfouten. De garantie vervalt als er schade is ten gevolge van

  • Manipulatie of externe factoren  (bv. ontmantelen rookmelder/verwijderen batterij)
  • Gebrek aan onderhoud (zie hieronder hoe je best je rookmelder onderhoudt)