Brand

Rookmeldercampagne ten einde

De rookmeldercampagne van de provincie eindigde eind 2013. In het begin was het streefdoel om 30 000 rookmelders te verspreiden. Dit werd bijna verdrievoudigd met 73 165 rookmelders op de teller. Een succes, want rookmelders redden levens! De campagne bestond uit

  • rookmelderdagen
  • doekoffers voor lagere scholen
  • de verkoop van rookmelders
  • een rookmobiel

Ben je benieuwd naar wat we allemaal verwezenlijkt hebben? Neem dan zeker een kijkje in ons archief.

Rookmobiel vindt nieuwe thuis

Je kan onze rookmobiel vanaf nu ontlenen bij Stichting Brandwonden. Contacteer Stefaan Lauwaert voor een aanvraag.

Rookmelders uitverkocht

Onze voorraad rookmelders is volledig uitverkocht. Ben je op zoek naar een rookmelder, ga dan eens langs bij een doe-het-zelf zaak, daar vind je een uitgebreid aanbod. Je kunt ook rookmelders bestellen via de webshop van de Stichting Brandwonden.

Garantie en dienst na verkoop

Op onze rookmelders krijg je 10 jaar garantie. Het maakt hierbij niet uit of je de rookmelder kocht via de webshop, op de rookmelderdagen of aan het loket. Je aankoopbewijs geldt als garantie - bewaar het dus zorgvuldig!

Problemen met je rookmelder? We trachten zo snel mogelijk een oplossing te vinden en je vragen te beantwoorden! Hoe je te werk gaat, hangt af van waar je je rookmelder(s) hebt gekocht:

  • Via de webshop Veilig Wonen. Mail in dat geval naar klantenservice@veiligwonen.com met een beschrijving van het probleem. In de algemene voorwaarden van onze partner vind je informatie over leveringsvoorwaarden en omruiling. Je kunt het document hieronder downloaden.
  • Bij je gemeente. Bied je aan bij het gemeenteloket met een aankoopbewijs en je rookmelder(s).
  • Aan het onthaal van het PVI; bied je aan bij het loket met je aankoopbewijs en je rookmelder(s). Neem best vooraf telefonisch contact op, zo ben je zeker dat er een rookmelder op voorraad is wanneer je langskomt. Opgelet: het PVI is verhuisd. Je vindt ons in het Coveliersgebouw, Boomgaardstraat 22, 2600 Berchem. Hoe je daar geraakt, lees je op onze bereikbaarheidsfiche.

Je rookmelder onderhouden

Hou je rookmelder stofvrij, zo blijft hij het langst als nieuw. Maandelijks stofzuigen is de beste methode. Test ook minstens eenmaal per maand je rookmelder via de testknop.

De beste plek voor je rookmelder is aan het plafond in de gang of hal op elke verdieping. 5 % werkt niet omdat ze verkeerd hangen, nog in de verpakking zitten of geen (werkende) batterijen hebben. Een bevraging van de FOD Binnenlandse Zaken en ANPI vzw toonde aan dat 40% van de Belgen die thuis een rookmelder hebben, er eentje in de keuken hangen.