Doe-koffer Brand! Brand! Brand!

Spelenderwijs leren met de doe-koffer Brand!

Inhoud van de koffer Brand!

Iedere koffer is specifiek aangepast aan het niveau en de interessesfeer van de leerlingen waarvoor hij bedoeld is. Onderaan deze pagina kan je voor elke koffer de inhoudsfiche en de handleiding downloaden.

De doe-koffer Brand! ontlenen

Je kan deze doe-koffer gratis ontlenen na reservatie. Hoe je dat aanpakt, lees je bij de praktische info. De koffers hebben een uitschuifbaar handvat en twee wieltjes. Ze meten (b x h x d) 45 x 45 x 35 cm.

Brand- en brandwondenpreventieweken 

Aansluitend op vorige schooljaren kunnen lagere scholen 2e graad zich ook dit schooljaar inschrijven voor de BRAVO preventieweken van Stichting Brandwonden. Nieuw is dat je kan kiezen om de doe-koffer 2e graad gratis te ontlenen via het Veiligheidsinstituut of een doe-doos aan te schaffen bij Stichting Brandwonden aan 80 euro. Tijdens zo'n preventieweek ga je aan de slag met je ontleende koffer of aangekochte doe-doos, komt een BRAVO-consulent de klas bezoeken en krijgen de leerlingen een rondleiding bij de lokale brandweer. Meer info vind je op de website Brandwonden voorkomen.

Doe-koffer Brand! in de klas

Kunnen we de doe-koffers Brand! aankopen?

Dat kan; vraag een offerte bij Danny Raymaekers (contactgegevens onderaan).

Brandpreventie stopt niet aan de schoolpoort

Het is belangrijk ook ouders warm te maken voor de gevaren van brand. Voor hen bevatten de doe-koffers een folder. De leerlingen krijgen ook een checklist en brandveiligheidscontract mee naar huis. Het is de bedoeling dat zij samen met hun ouders aan de slag gaan om het thuis brandveiliger te maken.