Doe-koffer buitengewoon onderwijs

Bij het Veiligheidsinstituut vinden we het belangrijk dat ons educatief materiaal ook toegankelijk is voor het buitengewoon onderwijs. Ons eerste project daarrond is het ontwikkelen van een doe-koffer 'Amai mijn (h)oren!' op maat. Hiervoor rekenen we op de input van leerkrachten BuO en BuSO. 

Doelgroepen
  • BuO Leerzorg

  • Leerkrachten

Prijs

Gratis

De doe-koffer 'Amai mijn (h)oren!' is een didactisch pakket rond de impact van geluid en lawaai bij jongeren en tieners. Scholen uit het reguliere onderwijs kunnen de koffer gratis ontlenen bij het Veiligheidsinstituut. We willen dat aanbod graag opentrekken naar het buitengewoon onderwijs.

Tijdens het voorbije schooljaar hebben enkele leerkrachten de koffer uitgetest in hun klas en feedback geformuleerd. Er was ook de bachelorproef van Naomi Dierckx, studente 'bachelor secundair onderwijs' aan de hogeschool Thomas More kempen. In samenspraak met het Veiligheidsinstituut paste zij de doe-koffer aan voor het buitengewoon onderwijs. Die ervaringen en aanbevelingen hebben we gebundeld. Ze zijn voornamelijk gebaseerd op type basisaanbod, OV3. 

In oktober organiseerden we een feedbackmoment voor leerkrachten uit het buitengewoon onderwijs. Hier toetsten we de aanbevelingen af en luisterden we graag naar de ervaring en andere voorstellen van de leerkrachten om de doe-koffer geschikt te maken voor gebruik in het buitengewoon onderwijs.

Op dit moment bundelen we de conclusies uit het feedbackmoment en zijn we volop bezig met een nieuw voorstel voor de doe-koffer.

Wil je meewerken aan dit initiatief en zo deel uitmaken van ons testpanel? Schrijf je hieronder in en bouw mee aan de doe-koffer op maat.

Volgende van de detaillijst