Doe-koffer: Brand! Brand! Brand!

Lukt het om je leerlingen wakker te schudden over de gevaren van elke dag? Zoek je een leerrijke en vlotte manier om dat te doen? Breng je preventieboodschap met onze doe-koffers tot in de klas! Je kan er als leerkracht onmiddellijk mee aan de slag. De koffers bevatten leuke belevingsspellen en doe-opdrachten waardoor je verhaal beter zal blijven hangen.

Doelgroepen
  • Lager onderwijs

  • Kleuteronderwijs

  • Secundair onderwijs

Prijs

Gratis

Brandkoffer op bezoek in Mol (Copyright Bert De Deken)

De doe-koffer rond brand- en brandwondenpreventie bestaat voor elke graad van het basisonderwijs. Die voor de 1e graad kan je ook (gedeeltelijk) gebruiken in het laatste kleuterklasje. De koffer voor de 3e graad kan je eventueel ook gebruiken voor de 1e graad van het secundair onderwijs.

Inhoud van de koffer Brand!

Iedere koffer is specifiek aangepast aan het niveau en de interessesfeer van de leerlingen waarvoor hij bedoeld is. Onderaan deze pagina kan je voor elke koffer de inhoudsfiche en de handleiding downloaden.

De doe-koffer Brand! ontlenen

Je kan deze doe-koffer gratis ontlenen na reservatie. Hoe je dat aanpakt, lees je bij de praktische info. De koffers hebben een uitschuifbaar handvat en twee wieltjes, en hun afmeting is (b x h x d) 45 x 45 x 35 cm.

Categorie

Klasactiviteit
Koffer

Didactische tips

Brandpreventie stopt niet aan de schoolpoort. Daarom is het belangrijk ook ouders warm te maken voor de gevaren van brand. Voor hen bevatten de doe-koffers een folder. De leerlingen krijgen ook een checklist en brandveiligheidscontract mee naar huis. Het is de bedoeling dat zij samen met hun ouders aan de slag gaan om het thuis brandveiliger te maken.

Aansluitend op vorige schooljaren kunnen lagere scholen zich ook dit schooljaar inschrijven voor de BRAVO preventieweken van Stichting Brandwonden. Nieuw is dat je kan kiezen om de doe-koffer te ontlenen via het Veiligheidsinstituut of een doe-doos aan te schaffen bij Stichting Brandwonden. Tijdens zo'n preventieweek ga je aan de slag met je ontleende koffer of aangekochte doe-doos, komt een BRAVO-consulent de klas bezoeken en krijgen de leerlingen een rondleiding bij de lokale brandweer. Meer info vind je op de website van de Stichting Brandwonden.

Bijkomende info

Je kan deze doe-koffer ook aankopen. Neem contact op met Danny Raymaekers voor een offerte: danny.raymaekers@ap.be.