Opleiding VOL VCA - digitale opleiding

Organisator
Provinciaal Veiligheidsinstituut
Datum/uur
  • van 3 juni 2020 tot 26 juni 2020

Kennis van risico’s m.b.t. welzijn op het werk is een belangrijk criterium voor VCA-certificatie. Iedereen die leiding geeft aan operationele medewerkers moet in het bezit zijn van een VCA diploma “Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden” uitgereikt door een erkend examencentrum. Via deze opleiding dompelen we leidinggevenden onder in de verantwoordelijkheden, gevaren en risico’s in verband met welzijn op het werk.

Vraag 3.3 van de VCA 2008/05 stelt dat - om een goede integratie van de veiligheidsgedachte te waarborgen- het noodzakelijk is dat alle operationele leidinggevenden met succes een VGM-opleiding hebben gevolgd en over de vereiste kwalificaties beschikken.

Meer informatie mbt VCA vind je via deze link.

Doelgroep

Deze digitale opleiding is in eerste instantie bedoeld voor leidinggevende functies in bedrijven die VCA gecertificeerd zijn of willen worden. Basiskennis van het Nederlands is vereist.

Programma

Na inschrijving ontvangen deelnemers het handboek VOL-VCA via de post.
3/06/2020 van 10-12u: online startsessie met docent Stijn, met toelichting i.v.m. online leerplatform.
26/06/2020: deelname aan het examen VOL-VCA in het Veiligheidsinstituut. Uiteraard met respect voor hygiëne en social distancing maatregelen.

Van 3 te.m. 26/06/2020 hebben deelnemers toegang tot ons digitaal leerplatform, waar alles klaarstaat om hen doorheen de leerstof te begeleiden. Studeren gebeurt op eigen tempo, via het online leerplatform en in het VOL-VCA handboek. We voorzien daarnaast 5 contactmomenten met de docenten (momenten leggen we vast in overleg met deelnemers). 

Leerdoelstellingen

Deze opleiding volgt de eindtermen van de vzw BeSaCC-VCA.
We behandelen de thema's op een interactieve manier door de didactische ruimte van het Veiligheidsinstituut digitaal tot bij jou te brengen.
Het lessenpakket eindigt met een examen, waarvoor je maximaal 75 minuten de tijd krijgt. Scoor je 64,5% of meer, dan behaal je het attest VOL-VCA dat 10 jaar geldig is.

Prijs

€ 225,00

Bijkomende informatie

Raadpleeg vooraf onze annulerings- en betalingsvoorwaarden.


De prijs is inclusief
- cursusboek VOL-VCA
- toegang tot het online leerplatform
- attest deelname
- beeldschermexamen VOL-VCA. Bij gunstig gevolg ontvang je een diploma dat 10 jaar geldig is.


 

Contactpersoon

Stijn Minten
stijn.minten@provincieantwerpen.be


Volgende van de detaillijst