Verbindend communiceren

Als actor binnen het welzijnsbeleid heb je vaak te maken met situaties waarbij je in overleg gaat op zoek naar acceptatie, afstemming en draagvlak. Verbindend communiceren is een schitterende manier om goed te begrijpen wat er leeft (bij jezelf en de ander), om af te stemmen met de ander, om zo tot het gewenste resultaat te komen.

Datum

  • donderdag 13 en vrijdag 21 juni 2019 van 9u30 tot 16u30
  • donderdag 28 en vrijdag 29 november 2019 van 9u30 tot 16u30

Raadpleeg vooraf onze annulerings- en betalingsvoorwaarden

Is de opleiding volzet of passen de data je niet?

Prijs

€ 510 incl. btw

Inclusief werkmateriaal en broodjeslunch.

Liever minder betalen? Voor onze opleidingen zijn diverse steunmaatregelen mogelijk.

 

Liever deze opleiding op maat van jouw bedrijf?

Locatie

Het Provinciaal Veiligheidsinstituut vind je in de Boomgaardstraat 22, 2600 Berchem.

Doelgroep

Voor actoren betrokken bij  welzijn op het werk: preventieadviseurs, comitéleden, hiërarchische lijn, HR-medewerkers,…

Wat kan je na deze opleiding?

Na de opleiding ken je het verschil tussen strategieën en behoeften, tussen een eis en een verzoek. Je leert technieken, om echt in gesprek te gaan. Je leert aan te geven wat voor jou echt belangrijk is en te voelen wat de ander belangrijk vindt, zodat je verzoek of advies beter aanvaard wordt. Je leert om via je communicatie echt het verschil te maken binnen je organisatie (èn daarbuiten).

Als actor binnen het welzijnsbeleid heb je vaak te maken met situaties waarbij je in overleg gaat op zoek naar acceptatie, afstemming en draagvlak. Verbindend communiceren is een schitterende manier om goed te begrijpen wat er leeft (bij jezelf en de ander), om af te stemmen met de ander, om zo tot het gewenste resultaat te komen.

Tijdens deze introductie-tweedaagse nemen we onze eigen communicatie onder de loep en zoeken we vooral samen naar een communicatie voorbij het oordelen, voorbij gelijk of ongelijk. Kies ik om in de energie van verwijten en oordelen te blijven hangen? Of kies ik voor echt contact?

We bieden niet enkel inzicht in bepaalde denkkaders en visies, maar we laten de deelnemers actief aan de slag gaan met eigen situaties, voorzien uitwisseling en een variatie aan oefeningen.

Herken je jezelf in onderstaande, dan is de opleiding iets voor jou!

Voel je je ongemakkelijk in situaties met tegengestelde belangen? 

Zou je je mening beter willen kunnen formuleren?

Wordt je feedback soms als ‘hard’ ervaren? Of laat je net makkelijk over je heen walsen?

Heb je snel de indruk dat iemand je aanvalt of bekritiseert?

Wil je anders omgaan met weerstand, bij jezelf of bij de ander?

Wil je graag komen tot gedeeld eigenaarschap?

Wil je graag opkomen voor jouw standpunt, op een authentieke manier?

Wil je ook kijken voorbij gelijk/ongelijk?

 

In de opleiding maak je kennis met de jakhals en de giraf. Ze confronteren je met wat echt belangrijk is tussen mensen, begeleiden je bij conflicten en helpen je op een andere manier te kijken naar jezelf én naar de andere.

Twee modellen vormen een stevige theoretische onderbouw: Geweldloze Conflicthantering (Pat Patfoort) en Geweldloze Communicatie (Marshall Rosenberg). De modellen worden opgebouwd a.d.h.v. de ervaringen van deelnemers en trainer. De opleiding is afgestemd op de doelgroep.

Docent

Corrylaura Van Bladel kwam tijdens haar werk als leerkracht en begeleider van jonge mensen in aanraking met het gedachtegoed van geweldloze communicatie. Het heeft haar leven zoals ze zelf zegt ’drastisch’ veranderd.

Sinds 1997 deelt ze Geweldloze Communicatie met iedere geïnteresseerde en ze ondersteunt organisaties in hun ontwikkeling o.m. naar meer zelfsturende teams.

In oktober 2012 werd Corrylaura als eerste Vlaamse trainer gecertificeerd door het Center for Non Violent Communication (www.cnvc.org). Ze geeft leiding aan Blabla-huis voor verbinding.

Ook interessant voor je collega's?

Gebruik de deelknopjes onderaan en stuur hen de link door.

Contactpersoon

Volgende van de detaillijst