VCA-examens bedrijven en particulieren

Examen in het Veiligheidsinstituut

Elke maand kan je bij ons terecht om deel te nemen aan een schriftelijk VCA examen. De beschikbare datums raadpleeg je op het inschrijvingsformulier (zie rode knop hieronder). 

Bedrijven schrijven hun kandidaten in via het inschrijvingsformulier en ontvangen achteraf een factuur.

Particulieren bieden zich persoonlijk aan bij het Veiligheidsinstituut en betalen op het moment van inschrijving. Hou er rekening mee dat dat enkel met contant geld kan - er is geen bancontact beschikbaar.  

Je kunt tot een dag voor het examen inschrijven, op voorwaarde dat de examensessie nog niet volzet is. Raadpleeg vooraf zeker onze prijzen.

Examen op locatie

We komen met veel plezier in jouw bedrijf examens VCA afnemen. Je voorziet hiervoor een voldoende grote, verwarmde en goed verlichte ruimte met tafels en stoelen - wij doen de rest.

Bedrijven kunnen een examen op locatie aanvragen via dit aanvraagformulier. We nemen contact op om de afspraak te bevestigen of om een andere afspraak te maken. Achteraf ontvang je de factuur.

Ook scholen kunnen examens op locatie aanvragen. Voor hen hebben we bijzonder voordelige voorwaarden, neem een kijkje op de pagina VCA voor scholen.

Voorbereiding op het examen

Met het handboek Basisveiligheid VCA of handboek VOL VCA kun je jezelf voorbereiden op je examen. We bieden ook een 4-daagse opleiding VOL VCA aan, waarin handboek en examen inbegrepen zijn. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om voor je bedrijf een opleiding VCA op maat uit te werken. Je leest er alles over bij onze in company trainingen.

VCA attest kwijt?

Wanneer je attest werd uitgereikt door het Veiligheidsinstituut, kunnen we een duplicaat afleveren. Je kan dit aanvragen via ann.aerts@provincieantwerpen.be. Vermeld je naam, geboortedatum en adres. Je betaalt € 15 bij afhaling. Wil je liever dat we het duplicaat opsturen, dan betaal je € 20. Je ontvangt eerst een factuur en na betaling daarvan versturen we het duplicaat.