Steun aan het Zuiden

De provincie ondersteunt ook zelf een aantal projecten, want we zetten 0,7% van onze provinciale middelen in voor ontwikkeling in het Zuiden.

Heb jij een project in het zuiden of ondersteun je een organisatie die hulp biedt in het zuiden? Dan behoor jij tot de 4de pijler! Je kan via het 4e pijlersteunpunt beroep doen op advies, financiële steun, vorming of begeleiding.

4de pijlerondersteuning

Wat is een 4de pijler?

Binnen het Vlaamse landschap van ontwikkelingssamenwerking zijn er heel wat (kleinschalige) burgerinitiatieven actief. Een grote groep mensen steekt zelf de handen uit de mouwen en ondersteunt een project in het Zuiden. In Vlaanderen worden deze initiatieven 4de pijlers genoemd. Voor de ondersteuning van 4de pijlers werkt de provincie Antwerpen samen met het 4depijlersteunpunt.

Consultatiedagen

Heb je vragen over je project in het Zuiden, over je werking in het Noorden of heb je nood aan een specifieke vorming, ga dan zeker langs bij het 4de pijlersteunpunt voor advies of vorming op maat.

Financiële steun

Als Antwerps 4de pijler-project kan je ook subsidies aanvragen via het 4e pijlersteunpunt. Meer info zal binnenkort op hun website te vinden zijn.

Vormingen

Het 4de pijlersteunpunt biedt ook heel wat vormingen aan. Alle informatie hierover kan je ook op hun website vinden.