Over het Kindermuseum

Kinderen aan de slag in het labo van professor Barabas.

Op bezoek bij tante Sidonia

Hang je jas maar weg, veeg je voeten en ga op bezoek bij tante Sidonia die weer één van haar vele stofzuigers aan het uittesten is. Dankzij haar speciale potloden die ze van Theofiel Boemerang kocht, ontdek je door leuke opdrachten waar Willy Vandersteen de inspiratie voor zijn stripverhalen vandaan haalde. Na de uitleg is het jouw beurt om aan de slag te gaan!                                   

De interactieve rondleiding

Je maakt van dichtbij kennis met de hoofdpersonages uit de Suske en Wiske-reeks. Niet alleen hun uiterlijk moet je herkennen, maar ook hun karakter en uitspraken. Vervolgens kan je ook je eigen stripfiguurtje ontwerpen. Maar naast de goeden heb je natuurlijk ook een slechte nodig! Ontmasker Krimson en creëer een nog gemenere slechterik!

In het labo van Barabas help je de verstrooide professor bij het herstellen van zijn uitvindingen en kan je daarna ook je eigen uitvinding maken. Zelfs zonder teletijdmachine reis je in het Kindermuseum naar het Antwerpen van het begin van de 20ste eeuw. Meer bepaald naar de Seefhoek, de buurt waar Willy Vandersteen opgroeide. Ook verre landen inspireerden Vandersteen. Stap in de sampan en bezoek ze samen met Suske en Wiske. Je komt ook in een bos terecht. Misschien is het een griezelig bos met huilende wolven of een sprookjesbos met kabouters. Sta zelf tussen de bomen en word een knappe prins of een enge heks.

Drie, twee, één, Willy Vandersteen! Volg de film over het leven van de bekende striptekenaar en ontdek in de bioscoop hoeveel  stripreeksen hij creëerde. Daarna wil je zelf wel voor de camera komen en nog wel als nieuwslezer. Brandend actuele feiten waarop verschillende Suske en Wiske-albums gebaseerd werden, breng jij hier tot leven. In een kamer vol kunst ontdek je vervolgens schilderijen, legendes, films, muziek en geschiedkundige feiten die Willy Vandersteen inspireerden voor zijn verhalen. Wedden dat je hierna ook striptekenaar wil worden?

Is het nu al gedaan?

Nee hoor, het is nog niet gedaan! Na de rondleiding in het Kindermuseum kan je met je eigen tekenblad vol inspiratie creatief aan de slag gaan. Wat je juist gaat doen, hangt af van de door jouw gekozen bezoekformule.