Word vriend van het Suske en Wiske - Kindermuseum

publish date
01.06.2018

Sinds 1997 vind je in de oude villa van Willy Vandersteen het Suske en Wiske – Kindermuseum. Dit is geen gewoon museum, maar een echt doe-museum. Elk jaar neemt het bijna 14.000 bezoekers uit Vlaanderen én Nederland mee in de wereld van Suske en Wiske. En het Kindermuseum is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Hele generaties zijn immers opgegroeid met de strips van Suske en Wiske. Het Kindermuseum won in 2013 niet voor niks de Museumprijs van de Kinderjury.

Maar het is tijd voor een nieuw avontuur en een nieuw museumparcours! Daarom sluit het Kindermuseum een jaar lang zijn deuren om in 2019 terug te openen met een gloednieuwe presentatie voor jong én oud.

In deze presentatie zal er namelijk ook een meer museale presentatie aanwezig zijn met aandacht voor het werk en leven van Willy Vandersteen. Dit willen we doen op de plek waar de beroemde striptekenaar jarenlang werkte aan de vele verhalen van Suske en Wiske en andere stripreeksen. Meer nog: we willen zijn tekenkamer op de oorspronkelijke plek reconstrueren. Zo krijgen fans en andere geïnteresseerden de unieke kans om te ontdekken waar Vandersteen aan zijn creaties werkte.

Voor dit project zoeken we extra giften. Meer informatie hierover kan u ook terugvinden op www.goededoelen.be, een website beheerd door de koning Boudewijnstichting.

Giften kunnen gestort worden op de projectrekening BE10 0000 0000 0404, BIC: BPOTBEB1 Met de vermelding 128/3033/00032

De Koning Boudewijnstichting verleent haar medewerking aan het project. De giften vanaf 40€ per jaar geven aanleiding tot een belastingvermindering van 45% op het werkelijk gestorte bedrag.  

Wij hopen op een mooi en nieuw  avontuur samen met u!

Volgende