Erfgoeddag 2017 / Zorg voor bouwen. Archieven van aannemers en bouwbedrijven

14.03.2017

Bezoek het archiefdepot van het Architectuurarchief op Erfgoeddag 2017 en ontdek wat de archieven van minder bekende 'bouwers' ons leren over de gebouwde omgeving en over erfgoedzorg. In de leeszaal liggen stukken uit een bouwbedrijfsarchief klaar en medewerkers leiden je op Erfgoeddag rond tussen maquettes, dozen, rekken en plannenkasten.

De rondleidingen onder de titel 'Zorg voor bouwen. Archieven van aannemers en bouwbedrijven' zijn een gezamenlijk initiatief van het Centrum Vlaamse Architectuurarchieven en het Architectuurarchief van de Provincie Antwerpen.

Praktisch: Zondag 23 april 2017, leeszaal met kleine expo zonder inschrijving doorlopend te bezoeken van 10 tot 18 uur, rondleidingen om 11, 14 en 15 uur, inschrijving hiervoor verplicht via cvaa@vai.be

Organisatie: Architectuurarchief Provincie Antwerpen en Centrum Vlaamse Architectuurarchieven

Locatie: Archiefhuis, Parochiaanstraat 7, 2000 Antwerpen

Contactpersoon: Ellen Van Impe (cvaa@vai.be)