Tentoonstelling & lezing WERF! Foto's uit het Architectuurarchief

18.04.2017

De tentoonstelling

Werp een blik achter de schermen van de stad. Ontdek ongeziene gezichtspunten en skeletten van gebouwen waarvan we vandaag alleen nog de afgewerkte buitenkant kennen. Sta oog in oog met de eigenlijke bouwers.

In september 2017 tonen het Centrum Vlaamse Architectuurarchieven en het Architectuurarchief Provincie Antwerpen een verrassende selectie werffoto's uit het Architectuurarchief. Behalve architecten en andere ontwerpers hebben ook bouwbedrijven, aannemers, werfleiders en vaklui een enorme impact op de gebouwde omgeving. Eens het stof van de werf is gaan liggen, verdwijnen de werkelijke bouwers in de plooien van de geschiedschrijving.

De tentoonstelling WERF! toont deze bouwers in actie en geeft hen een gezicht. Ze put uit de rijke collectie foto’s van het Architectuurarchief Provincie Antwerpen en biedt een unieke blik op de bouwwerven van bekende en minder bekende Antwerpse gebouwen uit de twintigste eeuw.

Gelieve de werf te betreden!

Permekebibliotheek, De Coninckplein 25-26, 2000 Antwerpen

8 september - 5 november 2017, ma-do 10u-20u, vr-za 10u-17u, zo 10u-14u

De lezing

Op vrijdag 15 september 2017 geeft prof. Inge Bertels (VUB) een lezing rond bouwwerven, aannemers en fotografie in het Auditorium van de Permekebibliotheek. Na de lezing bieden de organisatoren een drankje aan. Schrijf je hier in voor de lezing.

De lezing en de tentoonstelling maken deel uit van het programma van het Festival van de architectuur van het Vlaams Architectuurinstituut (8-17 september 2017).

Permekebibliotheek, De Coninckplein 25-26, 2000 Antwerpen

15 september  2017, 20u

Colofon

Een initiatief van: Centrum Vlaamse Architectuurarchieven en Architectuurarchief Provincie Antwerpen