Erfgoedprijs 2018

Draag jij je steentje bij tot de ontsluiting en het behoud van het Onroerend Erfgoed in de provincie Antwerpen? Dan komt jouw project in aanmerking voor de Erfgoedprijs 2018!

De Erfgoedprijs 2018 ter waarde van 10.000 EUR, bekroont een organisatie of initiatief dat het rijke onroerend erfgoedverleden van de provincie Antwerpen aan een ruim publiek bekend maakt. Daarnaast maken nog twee genomineerden ook kans op een prijs van 5.000 EUR.

Kandidaatstelling voor de Erfgoedprijs 2018 kan tot vrijdag 17 augustus om 12:00 u. via erfgoed@provincieantwerpen.be

Geschikte projecten en initiatieven

Realiseerde je tussen januari 2017 en eind maart 2018 een waardevol, wetenschappelijk, onderbouwd standaardwerk, een historische tentoonstelling, een educatieve activiteit? Of een goed gedocumenteerde erfgoedwandeling, een herbestemming of ontsluiting van een verwaarloosd monument?

Vanaf dit jaar focust het provinciebestuur haar werking op het onroerend erfgoed. Met de prijs bekronen we projecten en initiatieven die monumenten, landschappen, archeologie, rijdend, rollend vliegend en/of varend erfgoed in de provincie Antwerpen als onderwerp hebben. 

Wie kan er zich kandidaatstellen? 

Ben je als lokale overheid of vereniging initiatiefnemer van een erfgoedproject?

  • De prijs honoreert verenigingen, vzw’s, stichtingen, fondsen, openbare besturen en  intergemeentelijke samenwerkingsverbanden
  • Je verrichtte grondig onderzoek voor het project of werking; waardoor je initiatief wetenschappelijk verantwoord is.
  • Je bereikte heel wat mensen die heel wat opstaken over het gekozen thema.
  • Het project ging door in de periode van januari 2017 tot eind maart 2018 en had als onderwerp onroerend erfgoed uit de provincie Antwerpen.

TIP! Lees het reglement grondig na ter voorbereiding van de kandidatuurstelling. Het volledige reglement kan je onderaan downloaden.

TIP! We raden aan om de gevraagde inhoud van je deelnemersformulier eerst in een Word-document neer te schrijven, te redigeren en op te slaan. Vervolgens kun je die inhoud kopiëren in de vakken van het deelnemersformulier. Zo hou je een betere controle over de volledigheid van jouw digitale aanvraag.

Stel je kandidaat

Je neemt deel door het onderstaand online formulier in te vullen en digitaal door te sturen via erfgoed@provincieantwerpen.be voor vrijdag 17 augustus om 12:00 uur en de vereiste bijlage(n) van jouw aanvraag afzonderlijk op te sturen.

Dit kan op 4 manieren:

  1. digitaal: de bijlage(n) worden met een apart email via erfgoed@provincieantwerpen.be opgestuurd
  2. digitaal: grote bestanden van meer dan 8MB stuur je best via www.wetransfer.com, gericht aan hetzelfde emailadres erfgoed@provincieantwerpen.be
  3. fysiek: publicaties kunnen worden afgegeven aan de balie van het Provinciehuis aan de Singel – Desguinlei 100, 2018 Antwerpen (tegenover Kunstencentrum deSINGEL) iedere werkdag van 8 uur t.e.m. 17.30 uur
  4. post: de bijlagen kunnen per aangetekend schrijven aan Provincie Antwerpen, Dienst Erfgoed, Koningin Elisabethlei 22, 2018 Antwerpen worden opgestuurd.

Inlichtingen