Meer dan 23.000 euro subsidies aan verkeersactieve scholen

24.03.2019

Provincie Antwerpen investeert meer dan 23.000 euro via 10op10-subsidies aan scholen en gemeenten voor meer verkeersveiligheid. De scholen Leefschool ’t Zandhofje Zandhoven, VIBO De Brem Turnhout, SB De Kangoeroe Deurne en de Toverbol Antwerpen, maar ook gemeenten Kasterlee en Duffel ontvangen subsidies om de school en het grondgebied verkeersveiliger te maken. Via die subsidies investeren ze onder andere in een nieuwe fietsenstalling en een Nijntjesroute.

Via het 10op10-project spoort de provincie Antwerpen scholen en gemeenten aan om te werken aan de verkeersveiligheid. De subsidies ondersteunen hen om de school verkeersveiliger te maken of om educatieve materialen aan te kopen zodat kinderen al op jonge leeftijd leren hoe ze zich veilig in het verkeer moeten verplaatsen.

Dit jaar keurde de deputatie van de provincie Antwerpen al voor meer dan 23.000 euro aan subsidies goed voor het 10op10-project. De scholen Leefschool ‘t Zandhofje, VIBO De Brem, SB De Kangoeroe en de Toverbol krijgen subsidies toegewezen. Ook de gemeenten Kasterlee en Duffel ontvangen een deel van de subsidies. Zij investeren onder meer in fietsen, inklapbare pedalen, markeringstroken, verkeersborden, verkeerslichten, helmen, zebrapaden, grote loopfietsen, een ‘Nijntjesroute’ en een fietsenstalling.

Lijst van toegekende subsidies

·        Leefschool ’t Zandhofje Zandhoven: fietsen, inklapbare pedalen, markeringstroken, voorsorteervakken, kleine verkeersborden, materiaal verkeersparcour, leskist, verkeerslicht, helmen, liedjesboek - €1.791,53

·        VIBO De Brem (Turnhout): fietsenstalling - €5.000,00

·        SB De Kangoeroe (Deurne): fietsen, verkeersborden, hesjes, zebrapad - €2.500,00