10op10-dag

De 10op10-dag is leren, netwerken en het harde werk van het afgelopen jaar compenseren. Elk jaar in oktober nodigen we alle deelnemende scholen uit voor dit evenement met de officiële uitreiking van de deellabels, leerrijke inspiratiemomenten en educatieve beloningen. 

De 10op10-dag vindt plaats op 2 oktober 2018 in het Cultureel Centrum van Mechelen.  

Schrijf je nu in!

Deelnemen is gratis voor alle medewerkers van deelnemende 10op10-scholen, gemeenten en politiezones. Schrijf je in voor 21 september 2018.

Verplaats je duurzaam naar de 10op10-dag en zoek Millo onderweg naar het Cultureel Centrum. Hij heeft een verrassing voor je.

Programma 2018

09.00 uur    onthaal

09.30 uur    startmoment

10.00 uur    inspiratiemomenten

11.00 uur    uitreiking deellabels & animatie

12.00 uur    receptie

13.30 uur    einde

Kleurrijke labelplakkaten

Labelplakkaat deellabel 3

Scholen die het eerste, tweede of derde deellabel behalen, krijgen een labelplakkaat om op te hangen aan de schoolpoort. Een waardering voor hun inspanningen rond de 10op10-doelstellingen en het draagvlak voor verkeer op school

 

 

 

Inspiratiemomenten

Tijdens het inspiratiemoment krijg je de kans om ideeën op te doen over een verkeers- en mobiliteitsthema. We blijven zoeken naar boeiende informatie. De inspiratiemomenten van 2 oktober 2018 zijn:

  • Dode hoekoefening
  • Fietsen met kleuters
  • Zichtbaarheidsspel
  • Kleuterbox
  • Fietsen in een stedelijke omgeving
  • ZERO-label voor gemeenten

Een verdiende beloning

Elke school die een deellabel behaalt, krijgt hiervoor een beloning die hun verkeerseducatie versterkt. Deze beloningen variëren van een loopfiets over magnetische verkeersborden tot sensibiliserende affiches.