Mascotte Millo

Millo vindt het fijn om kinderen te stimuleren voor een veilige deelname aan het verkeer. Hij maakt graag kennis met je leerlingen en vermaakt ze alleen al door zijn aanwezigheid.

Even voorstellen

situatie fietser-A5

Hallo, ik ben Millo. Ik ben een rode duizendpoot en kom met de glimlach bij je langs om te helpen je verkeersacties zichtbaar te maken. Ik houd vooral van stappen en trappen. Voor langere afstanden neem ik de bus, de tram of de trein. Enkel als ik niet anders kan, rijd ik met de auto. 

Millo bij jouw op school

Onze betrouwbare vriend met zijn onmisbaar fluohesje aan is niet alleen in het verkeer graag gezien. Ook jij kunt Millo verwelkomen op je school. Dit is gratis voor deelnemende scholen. Om te reserveren stuur je een mail naar het 10op10-team. Kijk eerst hieronder welke materialen van Millo je wilt gebruiken.

De digitale afbeeldingen van Millo

Millo wil met zijn gezicht en duizend pootjes graag helpen om je verkeersinformatie herkenbaar te delen met je ouders. Zo kun je Millo inzetten als illustratie:

  • op alle ouderbrieven over verkeer en mobiliteit;
  • in de schoolkrant of -nieuwsbrief ;
  • bij het thema verkeer op je schoolwebsite;
  • tijdens een verkeersweek als rode draad doorheen de verschillende activiteiten;
  • op de verkeersbrevetten.

Millo bestaat in heel wat geuren en kleuren. Kies hieronder het figuurtje dat het beste bij je boodschap past.

De looppoppen van Millo

Millo met politie

Onze levensgrote mascotte Millo komt graag tot bij jou. Er zijn 3 looppoppen in roulatie. Je kan ze uitlenen om in je school te gebruiken. Millo doet met plezier de veiligste voetgangers- en fietsoefeningen voor tijdens je verkeersevenement. Je school haalt de poppen zelf op en brengt ze terug naar het 10op10-secretariaat in Antwerpen.  Alle informatie vind je op de webpagina over de uitleendienst.

 

De affiches van Millo

Wil je kinderen, ouders, leerkrachten en voorbijgangers informeren over zichtbaarheid, de dode hoek bij vrachtwagens en veilig stappen. Millo heeft zes affiches die je hierbij helpen. Vraag ze aan via de adresgegevens onderaan.

De spandoeken van Millo

Graag een extra spandoek voor een andere vestigingsplaats of een tweede schooltoegang? Stuur een mail naar het 10op10-team en we bezorgen je het spandoek tegen de aankoopprijs van 29 euro. De verzending per post is hierbij inbegrepen.  

Klaspop Millo voor kleuters

klaspop Millo

Klaspop Millo dompelt kleuters onder in het verkeer. Hij initieert samen met de kleuterleerkracht gesprekken en activiteiten in een aangename leeromgeving. De pop is vergezeld van een korte handleiding met interessante tips en leuke lesideeën.

Elke deelnemende school kreeg een gratis klaspop. Extra exemplaren kan je aanvragen via 10op10@provincieantwerpen.be. Per klaspop betaal je 30 euro.  

De dodehoekbrillen van Millo

Kinderen aan de slag met de dode hoekbrillen

Millo laat leerlingen van de 2e en 3e graad lager onderwijs via onderstaande handleiding kennismaken met de dode hoek. De fiche bevat vier spelvormen om kinderen bewust te maken van het beperkte zicht van een vrachtwagenchauffeur. Millo gebruikt hiervoor zijn dodehoekbrillen. Een pakketje van 30 dodehoekbrillen kan je, tot de voorraad strekt, opvragen via 10op10@provincieantwerpen.be.