Fietsbrug over Singel in Berchem

06.01.2017

Binnenkort steek je als fietser de Antwerpse Ring en de Singel in 1 trek over. De nieuwe fietsbrug start op het hoogste punt van de Posthofbrug, loopt over de stationsparking, gaat verder in de spoorwegberm, steekt de Singel over en sluit aan op het fietsparkeergebouw van het station Antwerpen-Berchem.

De totale brug meet 270 meter. Waar ze niet in de spoorwegberm loopt, steunt ze op 7 stevige pilaren. De werken zijn gestart en zijn zonder vertragingen klaar in het najaar van 2017.

De provincie Antwerpen deed het voorbereidende studiewerk en investeert nu samen met de Vlaamse overheid en de stad Antwerpen in de bouw van de fietsbrug. Het EFRO-fonds subsidieert het project omdat de fietsbrug belangrijk is voor de regionale en economische ontwikkeling. EFRO staat voor Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Logo's partners bouw fietsbrug Berchem