Project fietsbrug Kanaal Bocholt-Herentals

Fietsbrug over kanaal Bocholt-Herentals

Het kanaal Bocholt-Herentals vormt een belangrijke barrière op de fietsostrade Herentals-Balen. Met de bouw van een kwalitatieve fietsbrug, van 107 meter lang en 5,5 meter breed, biedt de provincie Antwerpen een autovrij, veilig en vlot alternatief voor verplaatsingen met de auto binnen de regio. Deze fietsostrade ligt langs de spoorlijn wat mogelijkheden biedt om het station duurzaam te bereiken en dit uit te bouwen tot een multimodaal knooppunt.

Bouw fietsbrug

De fietsbrug is een realisatie van THV Mols-Iemants waarbij Mols de betonwerken voor de rekening neemt en Iemants de staalconstructie. Beide firma’s zijn al in actie geschoten. Het bouwen van de landhoofden, de steunpunten van de brug, is volop aan de gang. Net als de bouw van de brug. Deze wordt gemaakt in het atelier van Iemants. De onderdelen voor deze nieuwe fietsbrug worden voor de zomervakantie aangevoerd via de waterweg.

Kostprijs

De totale kostprijs voor de aanleg van deze fietsbrug bedraagt 3 091 211 euro. Hiervan subsidieert De Vlaamse Waterweg nv maximaal 600 000 euro. Ook van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) ontvangt de provincie Antwerpen maximaal 632 000 euro subsidie.

EFRO en Europa logo