Ontdek de natuurgids in jezelf!

publish date
08.09.2017

Wil je graag groepen begeleiden in een natuurgebied in je buurt? Zoek je naar een combinatie van inhoudelijke kennis, natuurbeleving en engagement? Schrijf dan nu in voor de cursus Natuurgids van Natuurpunt CVN in De Averegten.

Cursus Natuurgids

De cursus biedt je heel wat inhoudelijke achtergrond dankzij een brede waaier aan thematische lessen; van dieren en planten tot landschappen, ecologie en natuurbeheer. Tijdens de methodieklessen leer je hoe je een boeiende wandeling uitstippelt en hoe je groepen vol enthousiasme in de natuur gidst.

Daarnaast ga je regelmatig op excursie met ervaren gidsen. Je bezoekt verschillende natuurgebieden zoals De Averegten, Hertberg en de Vallei van de Grote Nete. Op die manier breng je je opgedane kennis direct in de praktijk.

De cursus bestaat uit 30 activiteiten, waarvan ongeveer de helft natuurexcursies. De activiteiten worden gespreid over één jaar zodat je de natuur in elk jaargetij leert kennen. Na deze cursus heb je een brede basis over natuur en milieu, en heb je basisvaardigheden rond het begeleiden van groepen opgedaan. Na het maken en presenteren van de opdrachten en deelname aan het feedbackgesprek ontvang je het getuigschrift. Met dit getuigschrift kan je later een gidsenbadge van Natuurpunt CVN ontvangen, na het aantonen van praktijkervaring en gespecialiseerde didactische of inhoudelijke bijscholing in het vervolmakingstraject.

Praktisch

De activiteiten gaan door op dinsdagvoormiddag van 9.30 tot 12.30 uur. Tijdens de schoolvakanties zijn er geen activiteiten. De eerste bijeenkomst is op 20 februari 2018 en de afronding is in december 2018. De lessen gaan door in Provinciaal Groendomein De Averegten, Boonmarkt 4a, 2220 Heist-op-den-Berg.

Een voorlopig programma vind je op de website van Natuurpunt CVN

Inschrijven

Inschrijven kan op website van Natuurpunt CVN. Het inschrijfgeld bedraagt 240 euro. Ben je lid van Natuurpunt, dan krijg je korting en betaal je 216 euro. Ben je 25 jaar of jonger bij aanvang van de cursus, dan betaal je 180 euro.

Contact

Joelle Laes - Vormingsconsulent Provincie Antwerpen
0492 25 39 86 of joelle.laes@cvn.natuurpunt.be

Cursusbegeleiding

Kim Van Sande - Educator De Averegten
015 22 81 00 of kim.vansande@provincieantwerpen.be

Volgende