Boek Sporthelden met een beperking

Uniek collectors item portretteert 40 G-atleten die sporten met passie

In het boek 'Sporthelden met een beperking' staan 40 atleten met een handicap staan centraal en brengen we het verhaal achter de sporter. Stuk voor stuk gepassioneerde G-atleten die vooral laten zien dat je ook met een handicap gewoon kunt sporten. Top-fotograaf Henk Van Cauwenberghe portretteerde de G-atleten, Piet den Boer nam persoonlijk de interviews af. Schrijver Raf Willems van Uitgeverij De Vliegende Keeper hield de pen vast.

Sporten met en zonder handicap: dat is even gewoon toch?’ Als dit na het lezen van de boeiende verhalen van G-helden bij je blijft hangen, dan is onze doelstelling alvast geslaagd. Waarom? Mensen kijken vaak naar de beperking die mensen hebben: slechtziend, doof, syndroom van Down, een prothese of een psychische handicap. Maar waarom zie je niet dat ook zij kunnen sporten, zelfs nog met meer wilskracht en overtuiging dan personen zonder handicap? Aan deze beeldvorming wil het boek ‘Sporthelden met een beperking’ een bijdrage leveren.

Het resultaat: 40 boeiende verhalen die als inspiratie kunnen dienen voor personen met een handicap die vandaag nog niet sporten maar wel de stap willen en durven zetten. 

Boek Sporthelden met een beperking kopen

Het boek ‘Sporthelden met een beperking’ is een uniek collectors item en is te koop voor 24,95 euro. Wil je een exemplaar aankopen? Stuur dan een e-mail naar dimitry.beuckelaers@provincieantwerpen.be.

Wist je dat het boek ook op cd te verkrijgen is?

Op cd hoor ik je denken? Ja hoor. De provincie Antwerpen wil ook personen met een visuele handicap de kans geven om het boek ‘Sporthelden met een beperking’ te ontdekken en te leren kennen. Via Transkript vzw lieten we het hele boek inlezen en Piet den Boer nam zijn eigen voorwoord voor zijn rekening. Heb je interesse om het boek op cd te hebben? Geef dan zeker een seintje. De verkoopprijs bedraagt 24,95 euro, net zoals een echt exemplaar van het boek.