G-supporterstrofee cyclocross

Provincie Antwerpen laat sporters met een handicap cyclocrossen

De provincie Antwerpen, Parantee-Psylos en G-sport Vlaanderen slaan tijdens het seizoen 2017-2018 samen met 8 internationale wielerorganisatoren de handen in elkaar zodat G-cyclocrossers met een handicap op het parcours van de profs hun eigen sportieve uitdaging kunnen aangaan. Het criterium kreeg als naam de ‘G-supporterstrofee’ mee verwijzend naar de nieuwe Vlaamse campagne ‘Supporters voor G-sporters’ van G-sport Vlaanderen.

De provincie Antwerpen telt momenteel 278 sportclubs met een specifieke werking gericht naar sporters met een handicap. Onder impuls van het provinciale G-sportbeleid nam het aantal G-sportclubs de voorbije jaren met succes toe en groeide het G-cyclocrosscriterium uit tot een echte trekpleister. Met ongeveer telkens een 50-tal deelnemers zijn de G-cyclocrosswedstrijden in onze provincie the place to be voor G-cyclocrossers die wel van een uitdaging houden. Het cyclocrosscriterium van 2017-2018 bestaat uit 8 internationale wedstrijden:

Volgende crossen maken deel uit van dit criterium

  • 21/10/2017: ‘Telenet Superprestige Cyclocross 'De Schorre'
  • 11/11/2017: Jaarmarktcross Niel
  • 26/11/2017: Belgisch kampioenschap G-sport in de Lilse Bergen
  • 03/12/2017: Zilvermeercross Mol
  • 09/12/2017: IKO cyclocross Essen
  • 16/12/2017: Scheldecross Antwerpen
  • 11/02/2018: Aardbeiencross Hoogstraten
  • 25/02/2018: Sluitingsprijs Oostmalle 

Zoals je in het overzicht kunt zien, is er op 26 november 2017 een heus Belgisch kampioenschap voorzien waar de G-renners strijden voor de Belgische kampioenentrui. Dat zal een uniek evenement worden want het is een echte primeur. Benieuwd welke G-renners op het eerste schavotje komt te staan.  

Initiaties in het buitengewoon onderwijs

Voorafgaand aan alle wedstrijden van het criterium organiseert het Autonoom Provinciebedrijf Sport (APB Sport) initiaties cyclocross in scholen van het buitengewoon onderwijs. Dit om jongeren aan het sporten en bewegen te krijgen maar vooral ook om hen te laten proeven van cyclocross. Ons doel is om hen ook te laten deelnemen aan de eigenlijke wedstrijden van het criterium en vooral dat ze de stap naar een sportclub zetten en zo duurzaam aan het sporten gaan.  

Nieuwe naam voor het G-cyclocrosscriterium

Het cyclocrosscriterium krijgt als naam de ‘G-supporterstrofee’ mee. Dit verwijst naar de nieuwe Vlaamse campagne ‘Supporters voor G-sporters’ van G-sport Vlaanderen. Met deze campagne wil G-sport Vlaanderen iedereen laten supporteren voor G-sport. En hoe kan dat beter dan tijdens de eigenlijke cyclocrosswedstrijden. Dus kom de G-crossers zeker eens een keertje aanmoedigen tijdens één of meerdere wedstrijden. Je zal ongetwijfeld gecharmeerd worden door hun enthousiasme en wilskracht. 

Benieuwd naar het klassement? 

Alle uitslagen én het klassement vind je snel en makkelijk in dit overzicht. Voor het reglement van de 'G-supporterstrofee' kan je een kijkje nemen in het onderstaande document.