Pidpa G-wegcriterium

Het ‘Pidpa G-wegcriterium’

Een nieuw wegcriterium voor wielrenners met een handicap

De provincie Antwerpen blijft innoveren. Na de succesvolle ‘IOK G-trofee’ cyclocross tijdens de wintermaanden lanceert het met steun van Pidpa nu ook een zomers alternatief op de weg.

Het nieuwe ‘Pidpa G-wegcriterium’ bestaat uit zeven wielerwedstrijden in onze provincie waarbij wielrenners met een handicap hun sportieve uitdaging aan gaan. Het startschot van het wegcriterium werd gegeven op 29 april tijdens ‘Tom Says Thanks’, de afsluiter is voorzien tijdens de Derny-wedstrijd in Antwerpen op 2 augustus.

Zes wielerwedstrijden voor personen met een handicap

Tijdens het ‘Pidpa G-wegcriterium’ zorgen we ervoor dat G-renners in het programma van zeven wielerwedstrijden een plekje krijgen om te rijden voor de overwinning. Er is telkens 45 minuten voorzien voor een recreatieve wedstrijd op een gesloten omloop. Onderstaande wedstrijden maken deel uit van het criterium. Klik op de naam van de wedstrijd om de uitslag van de wedstrijd te raadplegen.

Dat de G-renners kunnen deelnemen aan bovenstaande wedstrijden is sowieso al fantastisch. Maar waar het vooral ook om draait is de toeschouwers langs de kant van de weg laten zien dat er ook zoiets als G-sport bestaat. En dat je dus perfect kunt sporten met een handicap. Dat taboe wil de provincie Antwerpen blijven doorbreken. 

Wil je trouwens zelf graag deelnemen aan één of meerdere wedstrijden van dit wegcriterium’? Geef dan een seintje aan G-sportcoach Koen Meeusen via koen.meeusen@provincieantwerpen.be. Hij bekijkt samen met jou de mogelijkheden en de praktische details.

Voortraject in scholen buitengewoon onderwijs

Net zoals bij de ‘IOK G-trofee’ cyclocross zorgen we voor initiaties in scholen van het buitengewoon onderwijs in de omgeving waar de wedstrijden plaatsvinden. Tijdens de lesuren vertrekkend aan de school zijn er zo’n 2 tot 5 initiaties voorzien. Hiervoor werkt de provincie Antwerpen graag samen met verschillende partners zoals Avalympics en lokale G-sportclubs. Daarnaast voorzien we ook een G-wielerstage in Herentals.

Klassement ‘Pidpa G-wegcriterium’

Raadpleeg het algemeen klassement online.