Hertberg opent avontuurlijk natuurbelevingspad ‘Stoerparcours’ voor tieners

publish date
30.06.2017

In Provinciaal Groendomein Hertberg in Herselt wordt gezond buitenspelen gestimuleerd door het nieuwe natuurbelevingspad ‘Stoerparcours’. Het 4 kilometer lange parcours werd volledig ontworpen en uitgevoerd door 2de jaarsstudenten van Thomas More Kempen uit Geel, richting Professionele Bacheloropleiding Bouw. Het Stoerparcours omvat zes spelaanleidingen bedoeld voor tieners van 10 tot 14 jaar en is elke dag toegankelijk.

Gedeputeerde voor groendomeinen Bruno Peeters legt uit: “Uit studies blijkt dat kinderen steeds minder buiten spelen. Er is concurrentie van gsm’s en tablets, maar ook een gebrek aan plaats waar vrij en veilig kan gespeeld worden is een probleem. Daarom wil de provincie met haar domeinen het buitenspelen zoveel mogelijk stimuleren.”

Om gezond buitenspelen te stimuleren is er in Hertberg een nieuw avontuurlijk natuurbelevingspad: het ‘Stoerparcours’. Het parcours is geïntegreerd in het reliëf en het aanwezige groen en maakt gebruik van zand en water en boomstammen, aangevuld met nieuwe speeltoestellen. De natuurspeelplek is ideaal voor jongeren van 10–14 jaar. Leerlingen uit het vijfde leerjaar van De Graankorrel uit Herselt speelden vandaag het Stoerparcours in.

Voor het ontwerp en de bouw van het Stoerparcours werd samengewerkt met studenten van Thomas More Kempen uit Geel. Bruno Peeters: “De opdracht werd volledig ontworpen en uitgevoerd door 2de jaarsstudenten professionele bacheloropleiding Bouw. Een kinderjury sprak zich uit over het ontwerp, waarna de studenten het hebben overgenomen. Het resultaat is indrukwekkend en komt tegemoet aan de wensen van de jury en aan de veiligheidsvoorschriften voor speeltuigen. Wat mij betreft zijn de studenten met grote onderscheiding geslaagd!”

Jongeren zullen zich vanaf vandaag ten volle kunnen uitleven op het parcours van zo’n 4 km. lang, waarin de dieren van Hertberg de rode draad vormen. Er zijn 6 grote belevingsspeeltuigen, die door een zoektocht met mekaar zijn verbonden. Naast het spelen ontdekken de kinderen nog een heel stuk van het domein. 

Volgende