Speciaal voor kinderen

De inclusieve speeltuin maakt deel uit van de ervaringstuin in Hof van Leysen.

Samentuin

De tuin in het Hof van Leysen was vroeger bij velen gekend voor z'n 'blindentuin'. De geur- en tasttuin voor blinden en slechtzienden wordt sinds 2016 door vrijwilligers uitgebouwd tot een geurende, eetbare samentuin. Je kan dit project ook online bewonderen op facebook.

Ervaringstuin 1
Ervaringstuin in Hof van Leysen

Ervaringstuin

De samentuin is een onderdeel van de ervaringstuin, een speeltuin voor kinderen van alle leeftijden, met of zonder beperkingen! 

In het voorjaar 2015 investeerde de provincie Antwerpen vijftigduizend euro in het vernieuwen van de speeltuin. Deze werd feestelijk ingespeeld door twee klassen schoolkinderen van Basisschool De Zonnebloem. De speeltuin is zo opgevat dat kinderen met en zonder beperkingen er samen kunnen spelen.

Ontwerper en aannemer Eibe uit Geel plaatste nieuwe speeltoestellen waarbij alle kinderen tussen 2 en 12 jaar kunnen spelen in een veilige omgeving. Ook aan kinderen met een fysieke beperking werd gedacht, een groot speeltuig is rolstoeltoegankelijk waardoor samenspelen mogelijk wordt.

Een ervaringspad leidt bezoekers de tuin in over o.a. zand, fijn en grof grind, houtsnippers en een bruggetje doorheen de speeltuin naar de ingang van de samentuin.

Iets defect gezien? Geef een seintje!

Help mee de speel- en ervaringstuin in Hof van Leysen proper en goed te houden. Signaleer defecten en onveilige onderdelen onmiddellijk bij onze domeinwachters via onderstaande contactgegevens. Dankjewel!