Speciaal voor kinderen

De tuin in het Hof van Leysen stond bij velen ook bekend als blindentuin. De geur- en tasttuin voor blinden en slechtzienden wordt sinds 2016 door vrijwilligers uitgebouwd tot een geurende, eetbare samentuin. Je kan dit project ook online bewonderen op facebook.

Ervaringstuin 1
Ervaringstuin in Hof van Leysen

Samentuin

De samentuin is een onderdeel van de ervaringstuin, een speeltuin voor kinderen van alle leeftijden, met of zonder beperkingen!

De speeltuin is zo opgevat dat kinderen met en zonder beperkingen er samen kunnen spelen. Een ervaringspad leidt bezoekers vanaf de straat onder andere over zand, fijn en grof grind, houtsnippers en een bruggetje doorheen de speeltuin naar de ingang van de plantentuin.

In het voorjaar 2015 investeerde de provincie Antwerpen vijftigduizend euro in het vernieuwen van de speeltuin. Deze werd feestelijk ingespeeld door twee klassen schoolkinderen van Basisschool De Zonnebloem.

Ontwerper en aannemer Eibe uit Geel plaatste nieuwe speeltoestellen waarbij alle kinderen tussen 2 en 12 jaar kunnen spelen in een veilige omgeving. Ook aan kinderen met een fysieke beperking werd gedacht, een groot speeltuig is rolstoeltoegankelijk waardoor samenspelen mogelijk wordt.

Help ons mee de speel- en ervaringstuin proper en goed te houden! Signaleer tijdig defecten en onveilige onderdelen via onderstaande contactgegevens!