Mee Op Stap

Drempels herkennen

Het project Mee op Stap onderzocht tijdens drie doelgroepsessies welke drempels sommige mensen ervaren om mee op stap te gaan en wat de specifieke noden zijn om hen te enthousiasmeren.

Op stap met een Wandelbegeleider PLUS

20 enthousiaste wandelbegeleiders PLUS zijn dit voorjaar opgeleid om met aandacht voor deze drempels en noden op stap te gaan met kwetsbare doelgroepen. Sinds de zomer konden ze al her en der ervaring opdoen maar ze zoeken in de buurt van hun woonplaats nog steeds naar doelgroeporganisaties en kandidaten om samen met hen een frisse neus op te halen en op verkenning te gaan. Gezellig samen wandelen en aandacht voor ontmoeting is het hoofddoel.

Wat bieden ze aan?

De wandelbegeleider PLUS werkt volledig zelfstandig een uitstap uit van begin tot einde. Ze houden hierbij rekening met een vertrekpunt op een goed bereikbare plaats met openbaar vervoer (OV):

  • lengte aangepast aan de doelgroep
  • aandacht voor logistieke mogelijkheden onderweg: rustplekken, gratis sanitair, een (bij voorkeur overdekte) picknickplek
  • juiste schoeisel van de deelnemers

Ook de beleving onderweg vergeten ze niet: leuke weetjes over een stukje erfgoed, een kunstwerk, een speciale boom, een speciale uitzichtplek… het zit allemaal in hun pakket.

Ben je op zoek naar een wandelbegeleider PLUS, neem dan contact op met sabine.denissen@provincieantwerpen.be

Mee op stap met de nieuwsbrief

Werk je voor een Rap op Stap kantoor, een welzijnsschakel, een doelgroeporganisatie, dan kan je het project van begin tot einde volgen en zien wat er in zit voor jouw organisatie en jouw mensen! Misschien wil jouw organisatie wel in zee gaan met een wandelbegeleider PLUS tijdens de proefperiode én nadien. Blijf dan op de hoogte via de nieuwsbrief ‘Mee op Stap!’ en schrijf je hier in.

Wil je graag de details weten van het subsidieproject, download hier de PDF van het dossier.

TVL logo lang

Met de steun van Toerisme Vlaanderen