Mee Op Stap

Drempels herkennen

Het project Mee op Stap onderzocht tijdens drie doelgroepsessies welke drempels sommige mensen ervaren om mee op stap te gaan en wat de specifieke noden zijn om hen te enthousiasmeren.

Wandelbegeleider PLUS

Het blijft echter niet bij onderzoeken alleen. Het departement Vrije Tijd leidt ook wandelbegeleiders PLUS op die samen met Rap op Stap kantoren, met onze groen- en recreatiedomeinen en met doelgroeporganisaties, vanuit hun volle enthousiasme, ook de mensen die een drempel ondervinden, overhalen om toch ‘Mee op Stap’ te gaan. Niet alleen nu tijdens het project maar ook duurzaam in de toekomst!

Ben je gebeten door de wandelmicrobe en wil je graag je enthousiasme overbrengen naar mensen die alleen de stap moeilijk kunnen zetten, dan heb je misschien wel interesse in de vorming tot Wandelbegeleider PLUS.

Mee op stap met de nieuwsbrief

Werk je voor een Rap op Stap kantoor, een welzijnsschakel, een doelgroeporganisatie, dan kan je het project van begin tot einde volgen en zien wat er in zit voor jouw organisatie en jouw mensen! Misschien wil jouw organisatie wel in zee gaan met een wandelbegeleider PLUS tijdens de proefperiode én nadien. Blijf dan op de hoogte via de nieuwsbrief ‘Mee op Stap!’ en schrijf je hier in.

Wil je graag de details weten van het subsidieproject, download hier de PDF van het dossier.

TVL logo lang

Met de steun van Toerisme Vlaanderen