Onthaalgebouw Prinsenpark

Links het onthaalgebouw met de burelen, vergaderaccommodatie en cafetaria; rechts en achter de werkplaats en garage.

Het dienstgebouw van het Prinsenpark voldoet niet meer aan de huidige vereisten voor duurzaamheid en vertoont regelmatig mankementen. Het gebouw is ook te klein om alle personeelsleden een degelijke werkplek te geven, waardoor we de tentoonstellingszaal tot bureel moesten omvormen.

Ook de werkplaats en garage zijn dringend aan vervanging toe.

Op de plaats van de huidige hondenweide komt een nieuw onthaalgebouw met voldoende ruimte voor alle personeelsleden,  vergaderaccommodatie en een cafetaria.

Planning werken

Maart en april 2018: de hondenweide werd kleiner gemaakt om de voorbereidende werken te kunnen starten. De beek werd verlegd. Door de natte weersomstandigheden werd de start aanzienlijk bemoeilijkt.

Mei 2018: het te bebouwen terrein wordt nu duidelijk zichtbaar. Het achterste gedeelte (huidige hondenweide) blijft tot eind juni behouden.

Einde juni, na de lentewandelingen voor scholen, wordt de hondenweide naar het speelbos overgebracht. Een mooie locatie: veel groter dan de eerdere losloopzone, met bomen en een schuilhut voor de baasjes.

Het speelbos wordt naar een andere zone verlegd en uitgebreid met toffe speeltoestellen.