Eerste G-slowpitchtoernooi in Vlaanderen vindt plaats in het Sportcentrum Peerdsbos

22.02.2017

Baseball voor rolstoelgebruikers in Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos

Op zaterdag 18 februari 2017 organiseerde Sigrid Gontier samen met de Borgerhout Squirrels een G-slowpitchtoernooi in het Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos.

Sigrid Gontier kreeg enkele jaren geleden op onverklaarbare wijze te kampen met verschillende neurologische problemen. Ze kon enkel nog sporten in een rolstoel. Als kind speelde ze slowpitch bij de Borgerhout Squirrels. Vorige zomer begon het bij haar te kriebelen om opnieuw te spelen. “We staken met enkele mensen de koppen bijeen en dat leidde tot een slowpitch toernooi", zei Sigrid in Gazet van Antwerpen. Ze kozen voor het Sportcentrum Peerdsbos als locatie omdat hier alle voorzieningen voor G-sport aanwezig zijn.

Eerste G-slowpitchtoernooi lokt 75 deelnemers

Aan het toernooi namen ongeveer 75 sporters deel. De organisator hoopt dat andere clubs dit initiatief overnemen en dat zo een G-werking in het baseball ontstaat. Sigrid Gontier wil echt iedereen aan deze sport te krijgen.