Indrukwekkende video toont bouw van nieuwbouwcomplex in het Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos

publish date
15.05.2017

Renovatiewerken transformeren het Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos in Brasschaat in een G-sportexpertisecentrum dat 100% toegankelijk is voor sporters met en zonder een handicap. Op maandag 6 februari 2017 startten we in het Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos met de werken aan een nieuwbouwcomplex aan de bestaande sporthal. Dat zal het huidige gebouw in het Sportcentrum Peerdsbos vervangen en omvat een ruime cafetaria met zicht op alle sportaccommodaties, een (G-)sportzaal, acht kleedkamers waarvan vier G-proof, scheidsrechterkleedkamers, EHBO-lokaal en het nodige (G-)sanitair.  

Door de keuze voor een houtskeletbouw, stond het nieuwe gebouw in een mum van tijd recht. Dat kon je in de periode van maart tot april 2017 op de website van het Sportcentrum Peerdsbos live volgen. We maakten immers elke 5 minuten een foto van de werf en plaatste die online. Die beelden zetten we nu allemaal in een timelapse video achter elkaar. Zo krijg je in een minuut de evolutie van de werken aan de buitenkant van het gebouw te zien. De binnenkant werken we de komende maanden verder af. 

Timelapse: de evolutie van de werken in een minuut

 

Bijzonderheden nieuwbouw

Het nieuwe gebouw voldoet aan alle eisen van het passiefhuis-certificaat en zal volledig rolstoeltoegankelijk zijn. Bezoekers kunnen er vertoeven in een nieuwe cafetaria met zicht op alle sportaccommodaties. Het terras van de cafetaria geeft uit op het voetbalveld. In de nieuwe omnisportzaal brengen we vaste belijning aan voor goalbal en torbal, twee sporten voor personen met een visuele handicap. We werken de wanden van de omnisportzaal ook af met akoestische panelen. Dat is belangrijk voor blinden of slechtzienden die moeten afgaan op hun gehoor bij balsporten (belletje in de bal). Maar ook voor kinderen met ADHD of autisme is dit van belang. Het beperkt immers externe prikkels.

Verdere verloop van de renovatiewerken

Van mei tot oktober 2017 werken we de nieuwbouw ook binnenin volledig af. Daarna slopen we het oude gebouw van het Sportcentrum Peerdsbos. We maken daarna (tegen mei 2018) een verbinding met de sporthal. Tegen juli 2018 zorgen we voor een nieuw inkomgedeelte, bouwen we de G-uitleendienst en de transitruimte voor sportrolstoelen. In deze fase renoveren we ook het administratieve gebouw.

Info en Contact

Volgende