Nieuwe simulatiebeelden geven je een kijk op het nieuwe Sportcentrum Peerdsbos

12.09.2017

Het Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos in Brasschaat wordt momenteel volop vernieuwd en krijgt een frisse hedendaagse look. Maar nog belangrijker: het Sportcentrum zal na de werkzaamheden 100% toegankelijk zijn voor personen met en zonder handicap. De focus zal ook meer komen te liggen op G-sport, sport voor personen met een handicap. Maar uiteraard blijft elke sporter meer dan welkom. Wij geven je alvast een kijk op het nieuwe Sportcentrum Peerdsbos, ontdek snel de simulatiebeelden.

Nog tot en met medio 2018 ondergaat het Sportcentrum Peerdsbos een gedaanteverwisseling. Het blijft in de eerste plaats natuurlijk gewoon een Sportcentrum maar heel het gebouw wordt op en top toegankelijk voor personen met een handicap. En er is aan alles gedacht: extra brede gangen zodat rolstoelgebruikers voldoende ruimte hebben, aangepaste sanitaire voorzieningen, brede doorgangen van en naar de kleedkamers, kleurgebruik dat afgestemd is op personen met een verstandelijke handicap. Noem het op en het is voorzien in het nieuwe Sportcentrum Peerdsbos.

Eens de werken afgerond zijn, wordt het Sportcentrum Peerdsbos dé referentie op het vlak van toegankelijke sportinfrastructuur. En meteen ook hét G-sportexpertisecentrum bij uitstek. Want niet alleen het gebouw wordt vlot toegankelijk. Ook in de programmatie zal G-sport voorrang krijgen zodat G-sportclubs, dagcentra en instellingen naar hartenlust kunnen sporten. Wist je trouwens dat er op de nieuwe sportvloer in het Sportcentrum speciale belijning voorzien is voor specifieke G-sporten zoals boccia, e-hockey, goalbal, rolstoelrugby en torbal? Ook dat is een primeur in onze provincie. De vloer werd ‘ingereden’ tijdens een Powerchair E-hockeytrainingskamp. Bekijk zeker ook de nieuwe simulatiebeelden hieronder en krijg alvast een idee van hoe het Sportcentrum er binnenkort zal uitzien.

Zicht op de nieuwe cafetaria die in december 2017 in gebruik wordt genomen
Zicht op de nieuwe sporthal die in december 2017 in gebruik wordt genomen

De werkzaamheden in het Sportcentrum Peerdsbos

De werkzaamheden verlopen in vier grote fasen. Tijdens de eerste fase werd er een nieuwe parking aangelegd en kwam er een nieuw kunstgrasveld. Momenteel is fase 2 volop aan de gang met de bouw van het nieuwbouwgedeelte. Je kan trouwens een timelapse filmpje bekijken waarbij je in een dikke minuut de ruwbouw kunt volgen. Vanaf oktober 2017 volgt fase 3 met onder andere de afbraak van het oude gebouw. Tijdens de vierde en laatste fase volgt de omgevingsaanleg.

Het kostenplaatje van de volledige renovatie bedraagt 4.660.000 euro. De Vlaamse regering besliste op 25 april 2014 om de werkzaamheden te ondersteunen door het toekennen van een éénmalige investeringssubsidie van maximaal 1.377.000 euro.

Sportcentrum Peerdsbos wordt vanaf 2018 ‘Sport Vlaanderen Brasschaat’

Binnenkort zit het Sportcentrum Peerdsbos niet alleen in een nieuw jasje, maar zal er nog een nieuwigheid zijn. Vanaf 1 januari 2018 zijn de provincies niet langer bevoegd voor persoonsgebonden materies zoals sport. Daarom neemt Sport Vlaanderen, het vroegere Bloso, het Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos in Brasschaat over.

Dat resulteert in 2018 in een nieuwe naam voor het Sportcentrum: ‘Sport Vlaanderen Brasschaat’. De website, promotiefolders en de bewegwijzering in en rond het Sportcentrum zal er dan ook anders uitzien dan je gewoon bent. Voor bezoekers van het Sportcentrum verandert er echter weinig. Je kunt blijven genieten van het ruime aanbod aan sportieve activiteiten en puur sportplezier. Ook de vertrouwde gezichten van de medewerkers van het Sportcentrum Peerdsbos krijg je er met de glimlach opnieuw bij. Wij kijken alvast uit naar het vernieuwde Sportcentrum Peerdsbos, hopelijk jij ook.

Info en contact