Groene activiteiten en evenementen

Op zondag 11 februari 2018 kon je voor de zevende keer deelnemen aan de Rivierenhof Valentijnrun.

Traditiegetrouw loopt het Rivierenhof aan het eind van de lente vol voor het Rozenfeest en Kunstroute. Op zondag 10 juni 2018 werd de roos geërd in de Rozentuin en langsheen de Parkweg.

Op zondag 7 oktober 2018 is er opnieuw Ecodroom!

Week van het bos
Maak kennis met haalbare, duurzame, lokale en lekkere alternatieven voor een gezond leven met een kleinere ecologische voetafdruk. Kom zeker ook snuisteren op de rommelmarkt of breng iets binnen bij het repair café van de Spectrumschool, want hergebruik en duurzaamheid gaan op deze milieuhappening hand in hand.

Je vind alle standhouders aan de Parkweg Rivierenhof (tussen Ruggeveldlaan en omgeving kasteel Rivierenhof), de rommelmarkt in parkzone Oost en het repair café van de Spectrumschool aan de Spiegelvijver.

Maak op zondag 7 oktober 2018 in het Rivierenhof kennis met haalbare, duurzame, lokale alternatieven voor een lekker gezond en vitaal leven met een kleinere voetafdruk.

Workshops, proeverijen en infostands dompelen je tijdens Ecodroom voor de 18e keer onder in de wereld van de ecologische reflex en verantwoorde voeding. Langsheen de Parkweg ontdek je tal van kraampjes waar je planten, kruiden en eerder onbekende, ‘vergeten’ groenten kan kopen. Daartussen vind je verrassende hapjes, milieuvriendelijke producten, streekproducten en ander ambachtelijk gemaakt lekkers.

Op zoek naar inspiratie voor een bewuster, groener en vitaler leven?

Jaar na jaar is Ecodroom een markt om te genieten van de herfstkleuren in het park. Daarnaast kun je ook rekenen op lekkere gezonde gastronomie, een grote rommelmarkt, een fantastisch repair café (met een fietsherstelatelier!) en altijd weer verrassende nieuwigheden.


Hergebruik, duurzaamheid en plezier gaan hand in hand

Kom zeker snuisteren op de rommelmarkt, breng je fiets of kleine elektrische toestellen binnen voor herstel in het fietsherstelatelier en repair café van de Spectrumschool want de ecologische reflex staat op deze milieuhappening centraal.

We verwachten je!

Ecodroom vind je op zondagnamiddag 7 oktober 2018 (13u – 18u) slingerend langsheen de Parkweg tussen het Sprookjeshuis, kasteel Rivierenhof en de Ruggeveldlaan: met talloze kraampjes en animatie langsheen de centrale dreef, het fietsherstelatelier en Repair café aan het kasteel Rivierenhof en de rommelmarkt aan Sportzone Oost in 2100 Deurne. Zoals altijd is de toegang tot Ecodroom gratis.

Ook de Kinderboerderij Rivierenhof (omgeving Rozentuin) is open. Breng de dieren en het erf zeker eens een gratis bezoekje.

Ecodroom
Ecodroom in het Rivierenhof

Hergebruik, duurzaamheid, plezier en vitaliteit hand in hand op Ecodroom.

Zin in meer? Volg het Rivierenhof op facebook !