Corona & Toerisme

Respecteer daarbij de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad en de provincie Antwerpen. Laat je inspireren door de protocollen voor de toeristische sector bij de concrete uitwerking. 

En hanteer ten slotte het principe: alles mag, behalve wat verboden wordt. 

Maatregelen Provincie Antwerpen

In de provincie Antwerpen gelden momenteel de federale maatregelen.
Opgelet: afhankelijk van het lokale alarmniveau kunnen er extra maatregelen in jouw regio van kracht zijn. Informeer hiervoor bij je gemeente of stad.

Protocollen

Sinds 9 juni 2020 is er een basisprotocol voor de volledige toeristische sector in België. 

In samenwerking met de verschillende beroepsorganisaties vertaalde Toerisme Vlaanderen dit basisprotocol naar de verschillende toeristische deelsectoren. Op heropstarthoreca.be vind je een handig overzicht van de richtlijnen voor de horecasector. Deze richtlijnen dienen als hulpmiddel en houvast voor een veilige organisatie van jouw onderneming.

Toerisme Vlaanderen lijstte alvast de meestgestelde vragen en hun antwoorden op.

Steunmaatregelen

De economische impact van het coronavirus op de toeristische sector is groot. Verschillende overheden en instanties werkten steunmaatregelen uit om de impact te beperken en de veerkracht van de sector te stimuleren.

Ondersteuning

Diverse organisaties bieden (gratis) ondersteuning aan. 

  • Toerisme Vlaanderen stelt meertalige posters en fiches (Engels, Frans, Duits, Arabisch, Russisch, …) ter beschikking om anderstalige bezoekers te informeren over het coronavirus.
  • Hoe zorg je voor een coronaproof toeristisch onthaal? Toerisme Vlaanderen ontwikkelde een set van posters en stickers die je zelf kunt printen.
  • Hoe ga je om met bezoekers die – al dan niet onbewust – de regels niet naleven? Toerisme Vlaanderen formuleert vier praktische adviezen.

Herbekijk onze webinars

Toerisme Provincie Antwerpen organiseerde verschillende online meetings met de toeristische sector om je te inspireren en ondersteunen bij een coronaproof werking.

Bekijk alle webinars op ons YouTubekanaal.

Actueel onderzoek

Monitoring van de impact van het coronavirus op de toeristische sector blijft een prioriteit. Toerisme Vlaanderen volgt de boekingen op de voet en peilt naar de reisintenties in binnen- en buitenland. Bekijk de cijfers.

Vragen

Heb je nog vragen? Mail ze naar toerisme@provincieantwerpen.be.

Bespreek je je vragen en/of ideeën graag met andere vakantiemakers? Post dan een bericht in de TPA-Facebookgroep.