Antwerpen lanceert fietstoelage voor toeristisch logies

08.11.2016

Antwerpen wil zich internationaal op de kaart zetten als fietsvriendelijke stad. Tegelijk wil ze verblijfstoeristen stimuleren om tijdens hun citytrip de fiets te nemen en de stad op een verrassende manier te beleven.
Het nieuwe toeristische fietsactieplan - een realisatie van Visit Antwerpen en Toerisme Provincie Antwerpen - vertaalt die ambitie in concrete acties.
Nauwelijks enkele maanden na de presentatie zet de stad een eerste aanbeveling in de praktijk. De gemeenteraad maakte 15.000 euro vrij om uitbaters financieel te ondersteunen bij de aankoop en de herstelling van fietsen voor verhuur aan hun gasten.

Voor wie?
• vergund, aangemeld of erkend (geregistreerd vanaf 1 november 2016) logies in de categorie hotel/gastenkamer/openluchtrecreatief verblijf/(jeugd)hostel in Antwerpen

Voorwaarden?
• logies beschikt over een fietsenstalling
• logies vermeldt in zijn communicatie dat het fietsen en een fietsenstalling aanbiedt
• logies biedt minstens 2 fietsen aan
• logies verhuurt alle fietsen met 2 degelijke fietssloten
• aankoop/herstelling gebeurt tussen 1 november 2016 en 31 oktober 2017

Bedrag?
• maximum 100 euro voor aankoop fiets en 50 euro voor herstelling fiets; de toelage bedraagt maximum 50% van de totale aankoopprijs of herstelkost
• maximum 300 euro per logies voor de duur van het project

Hoe aanvragen?
• uitsluitend via www.ondernemeninantwerpen.be.

Lees meer details in het toelagereglement voor toeristisch logies.

Voor meer duiding bij dit project neem je contact op met sector@visitantwerpen.be en tel. 03 338 95 24.