5 miljoen euro subsidies voor 3 toeristische projecten

publish date
23.02.2017

Uitstekend nieuws: Toerisme Vlaanderen trekt 5 miljoen euro subsidies uit voor drie veelbelovende toeristische projecten: ‘Slapende Reus’ op de Kempense Heuvelrug, ‘Van Steen tot Steen langs de Schelde’ en het interprovinciale samenwerkingsverband ‘Fietsvakanties in Vlaanderen’.

Fietsers met kaart
fietsen

Toerisme Provincie Antwerpen coördineert de komende jaren het internationaal fietsproduct ‘Fietsvakanties in Vlaanderen’. Dit samenwerkingsverband tussen de vijf Vlaamse provincies wil zowel het aanbod als het aantal meerdaagse fietsvakanties in Vlaanderen stimuleren.

De vijf Vlaamse provincies zullen zelf geen fietsvakanties ontwikkelen of verkopen. Ze willen vooral hun knowhow delen met vakantiespecialisten in binnen- en buitenland.

De werkgroep en de vakantiespecialisten zullen samen fietsvakanties uitwerken rond drie thema’s: bier, Vlaamse meesters en Vlaamse toppers. Touroperators en Toerisme Vlaanderen zullen die vervolgens op de internationale markt promoten.

Op woensdag 22 maart organiseert de werkgroep een kick-off evenement in Stadsbrouwerij De Koninck in Antwerpen.

Meer details?

Wandelaars Kempense Heuvelrug

Met zijn mix van zand, duinen, dennen en spectaculaire boomwortels vormt de Kempense Heuvelrug een van de meest iconische landschappen in de Kempen.

De Provincie Antwerpen, Toerisme Provincie Antwerpen, de gemeente Kasterlee en Regionaal Landschap Kleine en Grote en Nete stelden op basis van een landschapsstudie een toeristisch ontwikkelingsplan op. Dat plan moet resulteren in sterke toeristische producten en een prima onthaal. Het landschap vormt daarbij telkens de belangrijkste inspiratiebron.

In de pijplijn zitten o.a. een wandeling rond het thema ‘zand’, een uitdagend spel met natuurlijke hindernissen, een zoektocht naar De Slapende Reus en betere onthaal- en rustpunten in en rond Provinciaal Groendomein Hoge Mouw.

Meer details?

Kasteel Marnix van Sint Aldegonde

Het kastelenproject ‘Van Steen tot Steen langs de Schelde’ speelt in op het toeristische groeipotentieel van de Scheldevallei. De projectpartners van Schelde Sterk Merk willen een netwerk van erfgoedsites uitbouwen tussen het Steen in Antwerpen en het Gravensteen in Gent. De kastelen van Bornem, Laarne en Wissekerke (Kruibeke) - de drie blikvangers op deze as - zullen worden opengesteld voor het publiek.

De projectpartners willen toeristen de weg tonen naar de Schelde, de idyllische dorpen langs de rivier, het erfgoed, de streekbieren en het bijzondere landschap met slikken, schorren en overstromingsgebieden.

Meer details op http://www.rlsd.be/sterk-merk/nieuws/kastelenproject-krijgt-4-miljoen-euro-steun

In aanvulling op dit investeringsproject werkt Toerisme Provincie Antwerpen samen met Toerisme Oost-Vlaanderen, Toerisme Scheldeland en Toerisme Waasland aan een toeristisch luik rond innoverend en watergebonden logies.

Meer details?

Volgende