Tuurlijkda!

Het is niet omdat het leven in onze provincie even stilviel, dat we moeten blijven stilzitten. Integendeel. Het is nu vooral belangrijk dat we vooruit blijven kijken. Zonder de maatregelen uit het oog te verliezen natuurlijk. Dat we terug gaan genieten van de gewone momenten. Ook al zijn het buitengewone tijden.

Op vraag van de deputatie van provincie Antwerpen werd daarom een socialemediacampagne gelanceerd. Met de campagne #tuurlijkda moedigt de deputatie de inwoners en bezoekers aan om te genieten waar het kan. Een pintje drinken op café met 1,5 meter afstand, op restaurant gaan, je tent opzetten of in een hotel op beide oren slapen? #daszekerda, het kan nog allemaal. 

Zes weken lang lopen er acht advertenties op Facebook en Instagram. Zo krijgen de ondernemers in de horeca en de toeristische sector, én onze winkeliers een duwtje in de rug. De campagne is een samenwerking met UNIZO Provincie Antwerpen (Unie van Zelfstandige Ondernemers), NSZ (Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen), Horeca Vlaanderen (beroepsfederatie van café- en restauranthouders en hoteliers), AHA (Antwerp Hotel Association), Comeos (Belgische federatie van de handel en diensten) en Toerisme Provincie Antwerpen (de provinciale reisbestemmingsorganisatie voor o.a. Kempen en Scheldeland).

Deel mee!

Ben je ondernemer? Deel dan de campagne gerust mee!

Er zijn acht verschillende thema’s. Er is per thema een mp4-filmpje beschikbaar dat je als gewone Facebook- of Instagrampost kan delen. Per thema zijn er ook drie korte filmpjes beschikbaar om te delen in de stories van je Facebook- of Instagramprofiel. Daarnaast zijn er ook enkele gewone jpeg’s voor bijvoorbeeld op je website.

Meer info

Meer weten? Dan kan je terecht bij de kabinetten van gedeputeerden.

Steunmaatregelen

De Antwerpse deputatie overlegde ook met de Vlaamse Regering. Samen bespraken ze de economische impact voor de provincie Antwerpen. De deputatie is alvast tevreden dat de Vlaamse regering is ingegaan op de vraag om de steunmaatregelen te versterken en te verlengen tot eind 2020. Zo krijgen alle getroffen bedrijven meer ademruimte.