Expo 'Kauwen in de spiegel'

Het thema van de educatieve wandelingen voor scholen is deze lente “Vreemde vogels”. De leerlingen van de 2de en 3de graad van de basisschool focussen zich op de kraaiachtigen, waarvan de kauw er één is. Een tentoonstelling van de kauwen van Achilles Cools leek ons dus een mooie blikvanger voor ons bezoekerscentrum.

Datum
  • van 1 april 2018 tot 18 juni 2018
  • Gesloten op zaterdag en zondag
Prijs
gratis
schilderijen van kauwen in Vrijbroekpark

Achilles Cools is een kunstenaar bij wie leven en werk in elkaar vloeit. Al wat hij doet, heeft met elkaar te maken. In zijn kunst staat de natuur centraal in al zijn aspecten. In het bijzonder de kauw, een vogel die voor alles staat.
Op het dak van zijn huis heeft hij voor de tamme kauwen die rond hem leven een hoge toren gebouwd. Zo volgt hij dagelijks wat ze doen. En uit wat ze vertellen maakt Achilles zijn eigenzinnige kunst. Het is dan ook vanzelfsprekend dat de kauw het hoofdmotief is in zijn kunst.

Achilles bekijkt alles door de ogen van de kauw om zo een visie te krijgen op de wereld en wat daarin gebeurt. Over wat wij zijn en wie wij zijn. Hij gaat op zoek naar de diepere betekenis van de kauw en ontdekt het essentiële van de mens. De kauwen stellen nog alle dagen duizend vragen. Steeds zorgt hij dat de kauw weer opduikt in zijn werk. Dat doet hij als schilder, tekenaar, graficus, beeldhouwer, schrijver. Hij maakt tevens installaties met reuzennesten en reuzeneieren. 

Enkele van zijn schilderijen, etsen, beelden en tekeningen kun je nu komen bewonderen in het bezoekerscentrum van het Vrijbroekpark. De tentoonstelling loopt tot en met 18 juni 2018 en is elke werkdag tussen 9 uur en 16.30 uur vrij te bezoeken. 

Organisator
Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark

Volgende