Lezing 'Kauwen in de spiegel' door Achilles Cools

Status
Datum
  • donderdag 30 november 2017 van 13 uur tot 15 uur
Prijs
gratis
Uiterste inschrijfdatum
dinsdag 28 november 2017
afbeelding van kauwen - lezing Kauwen in de spiegel

Beeldend kunstenaar Achilles Cools is bekend met zijn kauwen. Al jaren brengt hij kunst en kauw tot een geheel. Maar hij is ook een rasverteller en publiceerde enkele boeken (uitg. AtlasContact) over deze kraaiachtige vogels die de mens een spiegel voorhouden. Met de kauw gaat hij op ontdekkingsreis thuis. De kauw is voor hem het vogelperspectief van zijn denken. Via het gedrag van de kauw leert hij binnendringen in het leven van vele soorten, ook de mens. Over een doodgewone vogel met ongewone verschijnselen valt veel te ontdekken en te vertellen. Achilles is het liefst bezig met de wereld, hoe die in elkaar zit. Het belangrijkste nieuws gebeurt vlakbij. Door gewoon buiten te gaan kunnen we de grootste gebeurtenissen van de wereld onder eigen ogen zien: gevederde dinosauriërs in de tuin. Velen gaan er aan voorbij, maar alleen al hun ingenieuze verenkleed dat hen in staat stelt te vliegen is onbegrijpelijk, hun gedrag is een complex verschijnsel dat verbazing oproept. Het zijn individuen met verschillende persoonlijkheden, net zoals wij. Over kauwen denken is een vorm van ophelderend totaaldenken. Het helpt om een balans van het eigen leven op te maken. En ook dat van andere levens, van andere soorten en van onze soort. Het geeft inzicht in ethologie, ecologie, behaviorisme, sociologie, psychologie, filosofie, criminologie, moraalwetenschap, fenomenologie, ontologie en antropologie.

logo van het Vlaams Fonds voor de Letteren


Met steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren.

 

 

Deelnemen aan deze lezing is gratis.
Maar inschrijven is wel nodig.

Hoe inschrijven?
Klik bovenaan bij 'Status' op 'Inschrijven' en je komt meteen op ons inschrijvingsformulier terecht.

  • Vul het inschrijvingsformulier volledig in.
  • Kom je met meerdere personen? Klik dan op het groene balkje 'ticket toevoegen' en vul de gegevens van de andere deelnemer ook in. Maak voor elke deelnemer een ticket aan.
  • Ben je alleen of zijn alle tickets aangemaakt? Klik dan op het blauwe balkje 'volgende stap'.
  • Op de volgende pagina krijg je een overzicht van je inschrijving. Klik onderaan op het blauwe balkje 'bevestig deze boeking'.
  • Je krijgt onmiddellijk een bevestigingsmail.
  • Twee dagen voor de activiteit zul je nog een herinneringsmail ontvangen. 
Organisator
Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark

Volgende