Van muziekpartituur tot schilderij - expo Berit Van den Bussche

Een vergeeld boekblaadje of oude muziekpartituren omtoveren tot ware kunstwerkjes, dat is de specialiteit van Bé aka Berit Van den Bussche uit Muizen.  

Datum
  • van 10 mei 2019 tot 23 juni 2019
Prijs
gratis
flyer expo Berit Van den Bussche in Vrijbroekpark


Berit Van den Bussche stelt haar originele schilderijen tentoon in het bezoekerscentrum van het Vrijbroekpark, vanaf vrijdag 10 mei tot zondag 23 juni. De expo is vrij te bezoeken, alle werkdagen tussen 9 en 17 uur.

Wil je Berit zelf ontmoeten? Kom dan naar de vernissage op vrijdag 10 mei van 19 tot 21.30 uur of bezoek de expo tijdens de Rozenfeesten op zondag 16 juni.

 

Wie is Berit Van den Bussche?

Berit schildert op een uiterst gedetailleerde manier fauna en flora met een grote voorkeur voor vogels. Die vertegenwoordigen voor haar immers het gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid ten opzichte van alle belemmeringen die we onszelf in ons leven durven opleggen.

Berit herontdekte haar creativiteit pas toen ze 36 werd. Het was als het ware ingeslapen in de jaren van huisje, tuintje, boompje, baby’tjes. Ze werd voor het eerst terug geprikkeld via de keramiek. Tot ze iets meer dan 2 jaar geleden ook ontdekte hoe schilderen haar rust kon brengen. Een zoektocht naar het juiste medium bracht haar bij waterverf waarmee ze, gebruikmakend van ultrafijne penselen, haar dieren en bloemen als het ware tot leven brengt op antieke boekblaadjes of oude muziekpartituren.

Ondertussen vormen haar unieke schilderijen ook de basis voor een eigen creatief geschenkenlabel B-creativ. Producten zoals notitieboeken, wenskaarten, kunstprints en gsm-hoezen worden op verschillende verkooppunten aangeboden.

 

Meer info over Berit

Bezoek haar website: www.b-creativ.be   
of volg haar via Facebook of Instagram @bcreativ.art

 

 

Organisator
Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark

Volgende van de detaillijst