Natuurfoto's van fotoclub Schoten en kunstwerken rond dementie in Vrijbroekpark

publish date
31.10.2017

Deze maand kun je twee tentoonstellingen bezoeken in het Vrijbroekpark in Mechelen.
De Fauna Flora Fotoclub uit Schoten stelt al voor de vierde keer tentoon in het Vrijbroekpark. Hun prachtige natuurfoto’s laten je dromen van verre oorden, maar ook van de wondermooie natuur dichtbij huis.
Daarnaast zorgde ’t MoNUment voor prachtige kunstwerken om je te laten stilstaan bij dementie.

Beide tentoonstellingen zijn vrij te bezoeken tijdens de kantooruren. Het bezoekerscentrum in het Vrijbroekpark is elke werkdag open van 9 uur tot 16.30 uur.

 

Natuurfoto's van fotoclub Schoten in Vrijbroekpark

Fauna Flora Fotoclub Schoten

De Fauna Flora Fotoclub uit Schoten is een vereniging van natuurliefhebbers die de schoonheid van de natuur onder de aandacht willen brengen om zo mee te werken aan duurzaam natuurbehoud. Zij stellen zowel in Schoten als daarbuiten tentoon. 

Natuurfoto van een zeehond van fotoclub Schoten in Vrijbroekpark

Bij het maken van foto’s hanteren zij enkele gedragsregels, zo mag de natuur niet verstoord worden en worden de onderwerpen gefotografeerd zoals ze kunnen bestaan zonder menselijke invloed.
De tentoonstelling van de fotoclub loopt van 1 tot en met 30 november 2017.
Meer informatie over deze vereniging vind je op www.fffs.be.

Schilderijen in tentoonstelling rond dementie in Vrijbroekpark

Talent uit de buurt

De expo ‘Talent uit de buurt’ is een onderdeel van de Alzheimercode 2017. Dat is een Vlaams-Brussels project dat dementie bespreekbaarder wil maken. Talent uit de buurt is een kunstproject in Mechelen. Verschillende partners uit de zorgsector, het verenigingsleven en uit de buurt ontwierpen kunstwerken rond het thema dementie. De schilderijen hiernaast werden door mantelzorgers gemaakt en zijn te koop. Het rechterkunstwerk met knopen werd in woon-zorgcentrum de lisdodde ontworpen. Ook Sjarabang vzw werkte mee aan het project. 

Beeldhouwwerk van een hoofd in tentoonstelling rond dementie in Vrijbroekpark

Deze kunstwerken worden op verschillende locaties tentoongesteld. In het Vrijbroekpark kun je de werken bewonderen van 1 tot en met 21 november 2017.
Meer informatie over de Alzheimercode vind je op www.alzheimercode.be

’t MoNUment is een ontmoetingsplaats om en rond een dementievriendelijk Mechelen. Je kunt hier terecht met al je vragen over dementie. Zij zijn een wegwijspunt voor mensen met dementie en mantelzorgers. Op www.mechelen.be/dementievriendelijk-mechelen vind je hier meer informatie over.

Volgende