Verslag vorming "Europa in de klas"

publish date
16.11.2016

Op 9 november volgden vijftien leerkrachten uit het basisonderwijs de vorming "Europa in de klas" in DocAtlas in Antwerpen. Tijdens de infosessie kregen de leerkrachten een opfrissing over de Europese Unie, een toelichting over het lesmateriaal van Europa Direct, maar ook tips en uitleg over hoe je de actualiteit kunt uitleggen aan de leerlingen. Wat betekent Brexit nu eigenlijk voor de rest van Europa, hoe zit dat met de vluchtelingen en hoe pakken we terroristen aan? Tenslotte was er ook aandacht voor Europa in het dagelijks leven; waar vind je Europa bij jou in de buurt en wat zijn voorbeelden die aansluiten bij de leefwereld van de leerlingen.

Onderaan deze pagina vind je de presentatie van deze vorming en vier versies van het rollenspel "Europese Ministerraad". Met de uitleg van Jeroen tijdens de vorming en deze documenten kun je zelf een Europese Ministerraad organiseren in je klas. Denk ook zeker aan ons uitleenmateriaal als je aan de slag gaat.

Heb je de vorming gemist? Op woensdag 10 mei organiseren we van 9.30-12.30 uur nog een vorming in DocAtlas Turnhout. Kijk op de pagina's van DocAtlas Turnhout voor meer informatie en de inschrijvingslink.

Volgende