Hoeve- en streekproducten

Provinciale ondersteuning voor producenten

Elk hoeve- of streekproduct is het resultaat van het harde werk van een ondernemer. Voor de producent zijn deze lekkere hoeve- en streekproducten niet alleen een passie, maar ook een inkomen. Daarom zijn ook de economische rendabiliteit en het voortbestaan van het bedrijf van belang, niet enkel voor zichzelf, maar ook voor hun werknemers, leveranciers en afnemers.

De provincie Antwerpen kiest voor het behoud van lokaal ondernemerschap en tewerkstelling. Via haar hoeve- en streekproductenbeleid geeft ze extra ondersteuning aan zowel de grote als de kleinschalige producenten.

Daarnaast is er ook aandacht voor de promotie, verspreiding en vermarkting van de producten en het bijhorende verhaal. Samen met de ondernemers, maar ook met lokale en bovenlokale partners, zoekt de provincie Antwerpen naar duurzame oplossingen op de vele vragen. Zo zorgen we er samen voor dat de markt van hoeve- en streekproducten kan blijven groeien.

Streeklekkers samen op website

Op zoek naar een hoeve- of streekproduct? Op de website www.lekkersmetstreken.be vind je al het streeklekkers uit onze provincie. Alle producenten die aan onze criteria voldoen, kunnen hun hoeve- of streekproducten gratis op de website plaatsen.

De provincie zorgt voor de bekendmaking, zowel bij de rechtstreekse consument als bij andere ondernemers zoals distributeurs, horecazaken of detailhandelaars. Zo bereiken ook kleine hoeve- of streekproducenten een groot publiek.

2000 tabletbezoekers voor de website www.lekkersmetstreken.be

Lekkers met Streken

Ontdek al het lekkers wat de provincie jou te bieden heeft

logo rurant