Week van de Korte Keten

Lokale producenten

Tijdens de Week van de Korte Keten willen we consumenten op verschillende manieren laten kennismaken met tal van lokale hoeve- en streekproducten. Denk maar aan een verrassende kookworkshop, proefavond, boerenmarkt, hoevepicknick, opendeurdag op je bedrijf, traktatie voor elke bezoeker en tal van andere activiteiten rond hoeve- en streekproducten.

We zijn volop op zoek naar initiatieven van producenten, gemeenten, scholen, verenigingen, restaurants, … die mee willen stappen in de Week van de Korte Keten. Geïnteresseerden kunnen het contactgegevens doorgeven in ons inschrijvingsformulier. Wij houden je dan verder op de hoogte.

Wat kan jij doen tijdens de Week van de Korte Keten?

• Organiseer een kookworkshop, boerderijpicknick of proeverij.
  • Organiseer een boerenmarkt of ander evenement met lokale producten.
  • Organiseer een fietstocht langs lokale verkooppunten.
  • Stel een menu samen met lokale producten.
  • Serveer lokale producten op je school of bedrijf.

Unieke en innovatieve projecten kunnen een financiële steun krijgen van de provincie Antwerpen. Enkel plaatselijke verenigingen kunnen tot 1 februari 2018 een project indienen in de subsidiekorf landbouw of platteland.

Waarom meedoen aan de Week van de Korte Keten?

• Omdat het een unieke kans is om lokale producten bekend te maken bij een nieuw en breed publiek.
  • Omdat je een boost kan geven aan (bestaande) initiatieven op jouw bedrijf, organisatie, school of gemeente.
  • Omdat de Week van de Korte Keten loopt in gans Vlaanderen.
  • Omdat Vlaanderen ervoor zal zorgen dat de Week van de Korte Keten een begrip wordt.
  • Omdat de provinicie Antwerpen een eigen communicatieplan heeft om de initiatieven op ons grondgebied maximaal in de kijker te zetten