Studiedag vleeskuikenhouderij 2017

publish date
09.06.2017
Sprekers studiedag vleeskuikens 2017

Onze duo-studiemiddagen zijn populair bij de vleeskuikensector. Op 6 juni verwelkomden we 41 gasten op ons Proefbedrijf in Geel. De Shamrock in Tielt trok ook 35 deelnemers.

Ine Kempen bracht de productieresultaten van de laatste rondes in het project “Een goede start van jonge vleeskuikens, de sleutel voor lager antibioticagebruik, beter dierenwelzijn en een verhoogd bedrijfsmanagement”.

Tijdens dit project hebben we ook samengewerkt met de universiteit van Wageningen. Rond het thema “Uitkomst in de stal” hebben zij de effecten op dierenwelzijn en diergezondheid bestudeerd. Ingrid de Jong, senior researcher van Wageningen Livestock Research gaf een presentatie over hun bevindingen.

De laatste presentatie kwam van Philippe Gelaude. Bij DGZ voerde hij onderzoek uit rond bioveiligheid en antibioticumgebruik. De focus ligt dan ook op preventie bij deze pluimveedierenarts. Deze keer stond Gumboro centraal. Philippe toonde hoe dit virus voorkomen kan worden en wat de valkuilen zijn bij preventie.

Volgende