Europa in de klas

Hoe is de Europese Unie ontstaan? Hoe werkt de EU? Wat vertel ik mijn leerlingen over de Euro? Hoe komt het dat de Europese lidstaten de vluchtelingencrisis niet samen aanpakken? En wat met een Europese aanpak van bijvoorbeeld terrorisme? We vieren de 60ste verjaardag van het Verdrag van Rome, maar … Welke toekomst is er voor de EU na de Brexit? Zullen andere landen hun voorbeeld volgen?

Datum/uur
  • woensdag 16 mei 2018 van 09.30 uur tot 12.30 uur
Status
Uiterste inschrijfdatum
dinsdag 8 mei 2018
Doelgroepen
  • Leerkrachten

  • Lerarenopleiding

Prijs

Gratis

Europa in de klas
Kinderen luisteren lesgever Europaweek

De Europese Unie in de klas brengen, is vandaag een grote uitdaging. Je kan er zoveel over vertellen, maar toch weet je soms niet waar te beginnen of waar te stoppen. De Europese actualiteit verandert voortdurend en tegelijk neemt de invloed van de EU op ons dagelijkse leven alleen maar toe.

Deze sessie gaat de Europese actualiteit niet uit de weg. Een medewerker van Europa Direct geeft je een opfrissing van de EU, een kijk op de Europese actualiteit en een overzicht van verschillende didactische hulpmiddelen om Europa interactief in de klas te behandelen. De vorming biedt ook ruimte voor discussie en om ervaringen uit te wisselen met de andere deelnemers.

Deze vorming wordt u gratis aangeboden door Europa Direct.

Doelgroep

Leerkrachten derde graad basisonderwijs

Categorie

Nascholing - Opleiding - Studiedag

Aantal deelnemers

Maximum 20 deelnemers

Vak/Leergebied

Wereldoriëntatie

Bijkomende info

http://www.provincieantwerpen.be/aanbod/dwep/dienst-europa/europa-in-de-klas.html

 

Volgende