Geprobeerd?!

publish date
26.06.2017

Was een bepaald spel perfect inzetbaar in een grote groep? Gebruikte je een materiaal dat echt aansloeg bij de leerlingen of cursisten? Of las je een interessant boek uit docAtlas? Laat het ons en je collega leerkrachten weten via Pinterest! Hieronder vind je een korte handleiding. Simpel maar effectief!

 

 

 

Ga naar onze pinterestpagina en selecteer het bord met nieuwe aanwinsten. Heb je één van deze materialen gebruikt, klik dan op het materiaal en klik bovenaan op “Geprobeerd!”.

 

 

 

 

 

Nu kan je je commentaar ingeven in het vakje ‘hoe ging het?’. Voeg ook gerust een foto van het materiaal in actie toe!

Sluiting zomervakantie

publish date
15.06.2017

Deze zomervakantie is docAtlas Antwerpen gesloten van zaterdag 1 juli tot en met maandag 21 augustus. DocAtlas Turnhout sluit de deuren van zaterdag 15 juli tot en met maandag 28 augustus.  

Deze zomer gaan de rubrieken lichtgroen (woordenboeken, spelling/grammatica, taalhulpmiddelen, kamishibai), oranje (NT2 kleuter, lager en secundair) en paars (NT2 volwassenen) op in één nieuwe rubriek, met een helder icoon: TAAL.

Kom het resultaat bekijken eind augustus!

 

 

Selectie Vluchtelingenbeleid in België en Europa

publish date
11.06.2017

Op 20 juni is het Internationale Dag van de Vluchteling. Vredescentrum vzw organiseert hierrond op 25 juni de lezing "De uitvinding van de vluchteling. Crisis en beleid in de twintigste eeuw" door prof. Frank Caestecker (UGent)

Bij docAtlas bleven we niet achter en doken we in onze collectie. Wil je je inlezen over het onderwerp? Vind onze aanraders in onderstaande selectielijst.

Meer informatie over de lezing en hoe je kan inschrijven, vind je hier.

Volgende